Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca l’activitat "Dimecres Manetes" amb l’objectiu de fomentar l’autoreparació d’aparells elèctrics i electrònics Les sessions, que són gratuïtes, es duran a terme cada quart dimecres de mes a l’Ateneu Municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Arrenca l’activitat "Dimecres Manetes" amb l’objectiu de fomentar l’autoreparació d’aparells elèctrics i electrònics

Les sessions, que són gratuïtes, es duran a terme cada quart dimecres de mes a l’Ateneu Municipal

Durant les sessions, els assistents podran aprendre a reparar petits electrodomèstics, com ara una torradora.
Durant les sessions, els assistents podran aprendre a reparar petits electrodomèstics, com ara una torradora

Aquest dimecres s’inicia l’activitat Dimecres Manetes, un nou servei d’assessorament pensat perquè la ciutadania pugui reparar-se ella mateixa petits electrodomèstics i aparells elèctrics i electrònics. Amb aquesta proposta, el Servei Educatiu de Residus (SER) de l’Ajuntament de Rubí pretén allargar la vida dels objectes i, conseqüentment, reduir el volum de residus generats.

Cada quart dimecres de mes, de 18 h a 21 h, aquelles persones interessades a ensenyar o aprendre a fer diferents reparacions es podran reunir a l’Ateneu Municipal per compartir el seus coneixements i habilitats i portar-los a la pràctica entre tots els assistents.

En aquestes sessions gratuïtes, que comptaran amb l’assessorament d’un expert, la ciutadania tindrà a la seva disposició les eines necessàries per poder fer la reparació de cada objecte, des de torradores i batedores fins a ràdios o assecadors, entre d’altres. Per a participar-hi no és necessari realitzar inscripció prèvia a l’activitat. 

L’objectiu de Dimecres Manetes és promoure la cultura de la reparació i el manteniment de petits estris elèctrics i electrònics i, així, evitar que aquests objectes es converteixin en residus. Es tracta de deixar de banda la cultura de l’usar i llençar i fomentar la reparació i reutilització d’objectes des del coneixement compartit.