Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca el curs 2019-2020 per a 11.471 alumnes d’educació obligatòria L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, el regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas, i la regidora de Joventut, Annabel Cuesta Fabre, han donat la benvinguda al nou curs visitant l’Institut Escola Teresa Altet https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Arrenca el curs 2019-2020 per a 11.471 alumnes d’educació obligatòria

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, el regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas, i la regidora de Joventut, Annabel Cuesta Fabre, han donat la benvinguda al nou curs visitant l’Institut Escola Teresa Altet

L’alcaldessa i els regidors han pogut saludar el nou alumnat de secundària de l’Institut Escola Teresa Altet (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i els regidors han pogut saludar el nou alumnat de secundària de l’Institut Escola Teresa Altet (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El curs escolar 2019-2020 s’ha iniciat aquest dijous per als 11.471 alumnes d’educació obligatòria de Rubí. La tornada a les aules s’ha desenvolupat sense incidències remarcables.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, el regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas, i la regidora de Joventut, Annabel Cuesta Fabre, han donat la benvinguda al nou curs des del centre Teresa Altet, que enguany s’estrena com a escola institut amb la incorporació de dos grups de 1r d’ESO. “És una molt bona notícia. Havíem demanat moltes vegades que als centres on l’espai ho permetés s’adoptés aquest model [...]. L’equip del Teresa Altet és proactiu i ha assumit aquest canvi com un repte importantíssim”, ha valorat l’alcaldessa.

La directora de l’institut escola, Dolors Oliver Agüera, ha confirmat aquesta bona predisposició: “L’encarem amb molta il·lusió, amb moltes ganes de donar un nou impuls a la transformació del centre [...] i també amb responsabilitat”. Per a l’equip que treballa al Teresa Altet, sumar l’etapa de secundària permet donar continuïtat a un projecte educatiu que té, entre els seus objectius, el foment de l’esperit crític i l’obertura al barri i al conjunt de la ciutat. El regidor Víctor García Correas ha elogiat aquest treball: “El Vallès Occidental és una comunitat molt innovadora però Rubí ho és especialment. El projecte del Teresa Altet és pedagògicament molt innovador, molt ambiciós però que es fa des de zero. Això requereix moltes hores”.

Per poder assumir la seva transformació en institut escola, el Teresa Altet ha incorporat un equip de set professors i professores de secundària.

Novetats del curs
Dels 11.471 alumnes rubinencs d’educació obligatòria que han iniciat les classes aquest dijous, segons dades de matrícula provisionals, 8.109 assisteixen a centres públics i 3.362 a concertats. 721 infants han començat P3 i 854 s’han estrenat a primària.

D’altra banda, s’estima que un miler de joves estudiaran ensenyaments postobligatoris aquest curs als centres públics de la ciutat, mentre que les escoles bressol municipals ─Lluna, La Bruna i Sol, Solet─ sumen una oferta de 381 places de servei escolar ordinari, que a hores d’ara estan pràcticament completes ─només queda alguna vacant a la Lluna.

A banda de la posada en funcionament de l’Institut Escola Teresa Altet, el curs té com a principals novetats l’obertura d’una nova línia a l’Escola del Bosc i d’un altre grup de secundària a l’Institut J. V. Foix.

Pel que fa a les obres pendents, l’alcaldessa ha confirmat aquest dijous que l’Ajuntament està ultimant el conveni que ha de permetre avançar els diners per a la construcció de l’Escola del Bosc i que ja s’ha començat a treballar en el projecte d’obres juntament amb la Direcció Territorial d’Educació. Quant a l’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, s’espera que l’actuació comenci a executar-se en qüestió de pocs mesos.