Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Anna Tamayo reflexiona sobre la bellesa efímera a l’exposició "La memòria de les flors extraviades" La mostra, que s’ha inaugurat aquest divendres, es podrà visitar fins al 28 de juliol a la Sala de Tines del Celler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Anna Tamayo reflexiona sobre la bellesa efímera a l’exposició "La memòria de les flors extraviades"

La mostra, que s’ha inaugurat aquest divendres, es podrà visitar fins al 28 de juliol a la Sala de Tines del Celler

L’alcaldessa i Anna Tamayo, conversant durant la inauguració de la mostra (foto: Ajuntament – Localpres).
L’alcaldessa i Anna Tamayo, conversant durant la inauguració de la mostra (foto: Ajuntament – Localpres)

El Celler acull fins al 28 de juliol l’exposició La memòria de les flors extraviades de la pintora rubinenca Anna Tamayo. La mostra reinterpreta l’estètica clàssica dels elements florals i les natures mortes, i aprofundeix en la recerca artística de l’autora al voltant del concepte de bellesa efímera.

La memòria de les flors extraviades està integrada per una quarantena de quadres, dos dels quals són de gran format. Totes les obres estan treballades amb tècnica mixta ─oli, acrílic, encàustica, cera i vernís─ i presenten les flors des d’un punt de vista no convencional i descontextualitzat. L’autora ha disposat els quadres a l’eix central de la Sala de Tines del Celler, acompanyats de flors naturals cedides per la Font del Ferro per a la inauguració, i lligats a uns fils que transcendeixen els límits físics de la pintura, que simbolitzen el lligam amb la terra i l’entorn.

La mostra s’ha inaugurat aquest divendres amb la presència de l’autora, l’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, a banda d’altres regidors i regidores de l’equip de govern i del públic assistent.

Anna Tamayo torna a exposar a la Sala de Tines del Celler dos anys després de l’èxit de RrubibaRroc (Rubí Barroc), un ambiciós projecte pictòric amb el qual l’artista aspirava a revelar la “bellesa amagada” de Rubí.

Després de la bonica experiència de Rubí Barroc, ens tornem a citar a El Celler per rebre l’obra de l’Anna Tamayo, una de les nostres artistes més estimades i admirades”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez, a la inauguració de l’exposició. “La memòria de les flors extraviades. Amb aquest títol tan suggerent, l’Anna ens regala un cop més una exposició excepcional, una mostra de la seva creativitat i de la seva concepció de l’art”.

L’artista ha adreçat paraules d’agraïment a totes les persones que han fet possible aquesta exposició i, especialment, s’ha referit al públic: “Vull agrair-vos molt la vostra presència , que hagueu vingut i que m’hagueu fet costat avui”.

Per la seva banda, el crític d’art Isidre Roset, autor de l’escrit que il·lustra el catàleg de la mostra, ha parlat de l’obra de Tamayo: “A Rubí Barroc feia una mirada cap a l’exterior i, en canvi, a La memòria de les flors extraviades és més domèstica, cap endins”. Roset ha inclòs diverses cites a l’article per embellir-lo, una de les quals, extreta del poema Sonnets pour Hélène de Ronsard, l’ha llegit la seva mare, poetessa i rapsode.

La memòria de les flors extraviades es podrà visitar al Celler fins al 28 de juliol, els divendres de 18 a 21 h, els dissabtes de 12 a 14 i de 18 a 21 h i els diumenges d’11 a 14 h. L’accés a la mostra serà gratuït.