Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Anna Tamayo descobreix la bellesa amagada de Rubí a l’exposició “RrubibaRroc” L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presidit aquest divendres la inauguració de la mostra, que es podrà visitar a la Sala de Tines del Celler fins al 30 de juliol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Anna Tamayo descobreix la bellesa amagada de Rubí a l’exposició “RrubibaRroc”

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presidit aquest divendres la inauguració de la mostra, que es podrà visitar a la Sala de Tines del Celler fins al 30 de juliol

L’alcaldessa i el regidor de Cultura, visitant la mostra amb Anna Tamayo (foto: Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de Cultura, visitant la mostra amb Anna Tamayo (foto: Localpres)

L’artista rubinenca Anna Tamayo presenta al Celler la mostra RrubibaRroc (Rubí Barroc), un ambiciós projecte pictòric amb el qual ha volgut retratar la seva ciutat i revelar-ne la bellesa amagada. L’exposició ha estat inaugurada aquest divendres al vespre amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez.

RrubibaRroc reuneix nou pintures de gran format inspirades en el paisatge urbà de Rubí que es completen amb textos, esbossos i altres materials utilitzats durant el procés creatiu. Tamayo ha aixecat la seva mirada sobre la ciutat per copsar espectaculars panoràmiques però també visions més íntimes que només són a l’abast d’alguns dels seus habitants. El resultat final és una combinació d’espais i arquitectures plena de contrastos i clarobscurs que evoquen la diversitat i el canvi permanent propis del Barroc.

El passat mes de març, Tamayo va tancar-se al Celler per començar a treballar a RrubibaRroc sense cap idea preconcebuda, a l’espera que les localitzacions escollides i la seva pròpia experiència estètica sobre la ciutat anessin configurant les noves obres. Per dotar aquestes pintures de major expressivitat, l’artista ha fet servir una tècnica mixta que combina oli, acrílic, purpurina, encàustica, esgrafiat i collage sobre fusta. D’aquesta manera ha donat forma a un projecte singular on, tot i així, el públic pot reconèixer elements comuns a la seva obra, com són les casetes estilitzades dibuixades en primer pla.

Estic molt satisfeta del resultat, és un treball de mesos i el resultat és espectacular”, ha afirmat Tamayo durant la inauguració de la mostra. Un acte en què el crític d’art Isidre Roset ha reconegut l’èxit de la pintora en la seva cerca de la bellesa amagada de Rubí, “revelant-la mitjançant el caos que s’oculta a l’arquitectura i el teixit urbà”.

Un regal a la ciutat
Durant la inauguració de l’exposició, l’alcaldessa ha tingut paraules d’elogi per a l’artista i li ha agraït la seva estimació per la ciutat: “En la seva carrera, ha sabut generar un estil tan propi, tan seu, que per als rubinencs i rubinenques també és una mica nostre [...]. T’agraïm la teva generositat per regalar-nos la possibilitat que els nostres sentits gaudeixin de la teva obra”.

Martínez també ha destacat el fet de poder acollir aquesta mostra en un espai únic com el Celler: “Ens sentim molt orgullosos que aquest edifici emblemàtic, part de la nostra història com a ciutat, doni aixopluc a aquesta exposició”.

RrubibaRroc es podrà visitar fins al 30 de juliol a la Sala de Tines del Celler.