Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ana María Martínez és escollida nova alcaldessa de Rubí En el seu discurs com a primera edil, Martínez ha avançat que vol ser “l’alcaldessa de tots i governar per a tothom” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ana María Martínez és escollida nova alcaldessa de Rubí

En el seu discurs com a primera edil, Martínez ha avançat que vol ser “l’alcaldessa de tots i governar per a tothom”

Ana M. Martínez recull la vara de comandament com a nova alcaldessa de Rubí (foto: Localpres).
Ana M. Martínez recull la vara de comandament com a nova alcaldessa de Rubí (foto: Localpres)

La socialista Ana María Martínez ha estat investida aquest dissabte alcaldessa de Rubí amb el suport dels sis regidors del seu grup, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). La resta de vots s’han distribuït de la següent manera: nou vots en blanc, quatre per a José Abadías, cap de llista de Ciutadans (C’s), tres per a Jordi Muntán d’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), dos vots per a Víctor Puig de Convergència i Unió (CiU), i un vot per a Antonio García de Veïns per Rubí (VR). Ana María Martínez, que havia format part dels tres anteriors governs municipals, es presentava per primera vegada com a cap de llista.

En el seu discurs, la màxima representant política del consistori ha avançat que pensa ser “l’alcaldessa de tots i governar per a tothom” i ha promès treballar amb “humilitat, passió, tenacitat i integritat”. Ha demanat a la resta de forces polítiques “posar la ciutat per davant de possibles discrepàncies” i des de la seva posició s’ha postulat per treballar “incansablement per arribar a acords, buscant allò que ens uneix, no el que ens separa”.

L’alcaldessa ha centrat alguns dels objectius que poden ser la pedra angular de l’actual mandat: “Penso lluitar contra la crisi i a favor de la reactivació econòmica amb honestedat i transparència, compartint i sumant”, ha afirmat la primera edil. A més, Ana María Martínez ha posat l’accent en la vessant social “per tal de donar una millor qualitat de vida als nostres veïns i veïnes, aplicant polítiques correctores de les desigualtats que està deixant una crisi econòmica devastadora”.

Per últim, la nova alcaldessa de Rubí ha demanat a la ciutadania que passi "de la participació a la implicació” per tal de fer de Rubí “una ciutat amb un present just i un futur ambiciós, assumint els resultats del 27-S com a propis”. Ha comentat que una de les primeres coses que farà serà parlar amb la ciutadania “per tal d’augmentar plegats l’autoestima de la ciutat”.

Els nous representants municipals
Fruit d’aquestes eleccions locals, el Ple municipal ha passat d’estar format per sis formacions polítiques a estar integrat per vuit grups: el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ─6 regidors─, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ─5 regidors─, Ciutadans (C’s) ─4 regidors─, Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ─3 regidors─, Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) ─ 2 regidors─, Convergència i Unió (CiU) ─2 regidors─, el Partit Popular (PP) ─2 regidors─ i Veïns per Rubí (VR) ─1 regidor─.

16 dels 25 regidors i regidores que han pres possessió de les seves actes aquest dissabte són nous respecte el mandat anterior. S’estrenen Moisés Rodríguez, Juan López, Marta García i Rafa Güeto del PSC; Xavi Corbera, Joan Puntí i Montse Soler d’ERC; els quatre regidors de Ciutadans ─José Abadías, Francisco Javier López Moran, José Manuel Mateo i María Dolores Marín─, els tres representants d’AUP ─Jordi Muntan, Aitor Sánchez i Mireia Gascón─; Ramon Capolat d’ICV; i Antonio García de VR.

La correlació de forces canvia respecte el mandat anterior, excepte el PSC, que es manté com a partit del Govern i la força més votada amb sis regidors. ERC, gràcies als cinc regidors obtinguts en aquests comicis, ha passat de cinquena a segona força i la seva portaveu, Arés Tubau, s’ha convertit en cap de l’oposició. La segueix C’s, que ha irromput al Ple per primera vegada amb quatre regidors. L’AUP, resultat de la unió d’Alternativa Ciutadana de Rubí, la Candidatura d’Unitat Popular, Esquerra Unida i Alternativa i Pirates, és la quarta força amb tres regidors, fet que suposa una millora respecte a la sisena i darrera posició que ocupava ACR en solitari. ICV ha perdut un representant ─ara en té dos─ i passa de quarta a ser la cinquena força. CiU ha perdut la meitat dels seus regidors i ara en té dos, perdent la tercera posició al Ple i passant a la sisena. El PP ha deixat de ser el principal partit de l’oposició, ja que ha perdut quatre dels sis regidors que tenia fins ara. I, per últim, VR ha aconseguit un representant per primera vegada.

Imatges relacionades

L'alcaldessa de Rubí en un moment del seu discurs durant l'acte de presa de possessió (foto: Localpres)
L'alcaldessa de Rubí en un moment del seu discurs durant l'acte de presa de possessió (foto: Localpres)
L'alcaldessa de Rubí amb els regidors del nou Ple municipal (foto: Localpres)
L'alcaldessa de Rubí amb els regidors del nou Ple municipal (foto: Localpres)
L'alcaldessa de Rubí amb els regidors del nou Ple municipal (foto: Localpres)
L'alcaldessa de Rubí amb els regidors del nou Ple municipal (foto: Localpres)