Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ana María Martínez enceta el projecte 'Alcaldia als barris' a Ca n’Oriol Durant aquesta primera jornada, la ciutadania ha traslladat a l’alcaldessa la necessitat de disposar d’una ciutat neta i de zones infantils adequades https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Ana María Martínez enceta el projecte 'Alcaldia als barris' a Ca n’Oriol

Durant aquesta primera jornada, la ciutadania ha traslladat a l’alcaldessa la necessitat de disposar d’una ciutat neta i de zones infantils adequades

Una de les persones amb qui s’ha entrevistat l’alcaldessa aquest dilluns ha estat Ma Dolors Oliver, directora de l’Escola Teresa Altet (foto: Localpres).
Una de les persones amb qui s’ha entrevistat l’alcaldessa aquest dilluns ha estat Ma Dolors Oliver, directora de l’Escola Teresa Altet (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha engegat aquest dilluns el projecte 'Alcaldia als barris', una iniciativa amb la qual el consistori vol apropar l’administració als rubinencs per conèixer de primera mà les seves necessitats i inquietuds i treballar, conjuntament, per la millora dels diferents barris. I ho ha fet a Ca n’Oriol, on Ana María Martínez s’ha reunit amb els responsables de diferents centres educatius, entitats veïnals i ciutadans a títol individual.

L’alcaldessa ha assegurat que 'Alcaldia als barris' és una iniciativa cabdal per al govern municipal: “Per nosaltres és un projecte molt important perquè el que volem és conèixer de manera directa tot allò que els veïns i veïnes dels diferents barris de la ciutat, i concretament avui de Ca n’Oriol, volen explicar-nos: queixes, suggeriments, peticions... I jo els vull recollir de primera mà perquè el que necessitem és que el ciutadà percebi l’administració propera. I per fer-ho, la millor manera és traslladar-nos nosaltres al costat del ciutadà”.

En el marc d’aquest projecte, el despatx de l’alcaldia es traslladarà cada mes, durant tres dies consecutius, a una zona de la ciutat. Durant aquestes tres jornades, l’alcaldessa passejarà pel barri, mantindrà trobades informals amb els veïns, assistirà a les reunions programades amb els diferents col·lectius ─associacions de veïns, AMPAs, equip directiu dels centres docents, diferents comerços i empreses...─ i s’entrevistarà amb les persones que hagin sol·licitat visita prèvia.

L’objectiu és escoltar directament els rubinencs, les seves reivindicacions, queixes, propostes i demandes. I és que una de les prioritats del nou equip de govern és acostar la gestió municipal als barris, informant de les diferents campanyes i actuacions previstes i copsant les necessitats dels seus habitants. De les estades als barris sorgiran diverses propostes que, un cop estudiades i consensuades, comportaran accions que establiran el full de ruta de la millora dels diferents barris.

En la seva primera visita a Ca n’Oriol, l’alcaldessa ja ha pogut copsar les demandes més freqüents dels veïns i veïnes. Es tracta de qüestions relacionades amb la neteja, la poda d’arbres, la presència de defecacions d’animals al carrer o la necessitat d’adequar diversos parcs infantils, entre d’altres. “Aquestes peticions ens fan pensar que hi ha accions que ja hem engegat que són encertades”. En aquest sentit, Martínez ha recordat la recent posada en marxa del Pla de xoc de neteja i del Pla de civisme per combatre la presència d’excrements de gossos a la via pública. “És una queixa latent i necessitem que la sensibilitat de la ciutadania sigui real en relació a allò que embruta. Des de l’Ajuntament tenim l’obligació de tenir neta la ciutat, però els ciutadans també tenim aquesta mateixa obligació. En aquest sentit, és important que entenguem que la ciutat es manté neta si tots hi col·laborem”.

Pel que fa a Ca n’Oriol, Ana María Martínez ha avançat que el govern municipal està elaborant un Pla integral del barri que, entre d’altres, inclou la rehabilitació i un nou pla d’usos de l’edifici que acull el centre cívic. En el marc d’aquest pla, i amb la voluntat de fer de Rubí una ciutat amiga de la infància, s'està projectant un gran parc de la infància.

L’alcaldia es trasllada als barris
El despatx de l’alcaldia es desplaçarà dues vegades a l’any, de forma rotatòria, a cadascuna de les sis zones en què s’ha dividit la ciutat. En el marc de la segona visita, l’Ajuntament rendirà comptes de l’estat de gestió de totes aquelles demandes que hagin fet els ciutadans.

L’Ajuntament ha habilitat una adreça de correu electrònic () i ha creat un espai al web municipal per poder recollir les demandes de la ciutadania. També es podran vehicular totes aquestes peticions a través de les entitats de cada barri.

Demà dimarts l’alcaldessa traslladarà el seu despatx a la Zona Nord, mentre que dimecres visitarà El Pinar i Can Rosés.