Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ana María Martínez: “Tenim un inversor disposat a posar els diners per construir l’hospital a Rubí” L’alcaldessa ha expressat la seva “estupefacció” davant la proposta del conseller Comín de comprar amb diners públics l’Hospital General de Catalunya, i ha afegit que l’anunci és una mostra de “deslleialtat institucional” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ana María Martínez: “Tenim un inversor disposat a posar els diners per construir l’hospital a Rubí”

L’alcaldessa ha expressat la seva “estupefacció” davant la proposta del conseller Comín de comprar amb diners públics l’Hospital General de Catalunya, i ha afegit que l’anunci és una mostra de “deslleialtat institucional”

L’alcaldessa ha comparegut per valorar l’anunci del conseller (foto: Localpres).
L’alcaldessa ha comparegut per valorar l’anunci del conseller (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha manifestat aquest divendres l’“estupefacció” de l’equip de govern municipal després de conèixer a través dels mitjans la proposta del conseller de Salut, Toni Comín, perquè la Generalitat compri l’Hospital General de Catalunya, situat a Sant Cugat. La primera edil considera que l’anunci fet per Comín és una mostra de “deslleialtat institucional” cap a l’Ajuntament, que ni tan sols coneixia la intenció del Govern català d’explorar aquesta possibilitat.

L’alcaldessa ha assegurat que el govern municipal seguirà reclamant la construcció a Rubí de l’Hospital Vicente Ferrer en comptes de “rescatar amb diners públics un centre privat”. De fet, l’Ajuntament ha fet avenços importants per aconseguir que aquest centre de referència pugui tirar endavant malgrat els problemes de finançament esgrimits per la Generalitat. “Tenim un inversor disposat a posar els diners per construir l’hospital”, ha revelat l’alcaldessa, qui ha detallat que s’està enllestint la documentació de la proposta per presentar-la al conseller de Salut i als grups municipals.

Martínez ha insistit en la sorpresa que els han provocat les declaracions de Comín, especialment tenint en compte que va ser el primer conseller amb qui es va reunir l’alcaldessa precisament per reclamar-li que es reprengués el projecte de l’Hospital Vicente Ferrer. “En aquell moment no es va qüestionar que la nostra ciutat necessitava aquest dispositiu hospitalari, només es va plantejar la dificultat econòmica per poder fer front a aquesta demanda”, ha recordat. D’altra banda, l’alcaldessa s’ha remès al comunicat fet públic pel grup Quirón Salud, propietari de l’Hospital General de Catalunya, en què aquest assegura que no ha rebut cap proposta de la Generalitat per adquirir aquest centre.

Martínez ha insistit que l’Hospital Vicente Ferrer és “un servei indiscutible [...], ja és hora que una ciutat de 75.000 habitants tingui un hospital”.