Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ana María Martínez: "Volem una Festa Major participativa i segura" Dimecres de la setmana vinent arrenquen cinc dies de Festa Major amb un programa pensat per a tots els col·lectius i totes les edats i que, com sempre, tindrà una participació important de les entitats rubinenques https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ana María Martínez: "Volem una Festa Major participativa i segura"

Dimecres de la setmana vinent arrenquen cinc dies de Festa Major amb un programa pensat per a tots els col·lectius i totes les edats i que, com sempre, tindrà una participació important de les entitats rubinenques

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez han presentat la Festa al balcó del consistori (Foto: Localpres).
L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez han presentat la Festa al balcó del consistori (Foto: Localpres)

La Festa Major arriba dimecres vinent amb un programa ple d’activitats culturals, esportives i socials. El pregó, com és habitual, marcarà l’inici dels actes i enguany anirà a càrrec de les jugadores de l’Hoquei Club Rubí Cent Patins. Com ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez, d’aquesta manera es fa “un acte de justícia per una entitat que ha tingut una temporada plena d’èxits fruit del treball i l’esforç. A més, porten el nom de la ciutat allà on van i això és un orgull que cal reconèixer

Aquest dimecres al matí, s’han presentat en roda de premsa els darrers detalls d’aquesta celebració, que entre els seus objectius planteja una festa accessible per a tothom i segura.

L’atenció a la diversitat funcional serà un dels trets essencials a totes les propostes plantejades al programa i totes les activitats donaran resposta a les necessitats específiques de tots els assistents.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha indicat que aquest ha estat el principal objectiu en el disseny de la festa d’enguany, paral·lelament a la voluntat de tenir una festa lliure de violència masclista. En aquest sentit, s’ha explicat que s’ha habilitat un protocol per donar resposta a possibles casos d’assetjament masclista. Així doncs, l’Escardívol comptarà amb un punt d’informació durant les nits d’actuacions que funcionarà a partir de la mitjanit fins les dues de la matinada. En aquest espai, hi haurà personal especialitzat per donar el suport i fer les actuacions necessàries davant qualsevol situació de caire sexista.

L’alcaldessa, d’altra banda, ha posat de relleu la implicació de les entitats en l’elaboració del programa i en fer-lo realitat “les entitats donen un plus a la ciutat i a la Festa Major. La nostra festa és com és gràcies a les associacions i el seu èxit radica en el treball i l’esforç de les nostres entitats”. En aquest sentit, les associacions rebran el seu reconeixement en la tradicional recepció d’entitats que tindrà lloc el 27 de juny i que servirà per lliurar plaques commemoratives a les entitats que compleixen 25 anys d’activitats.

La música continua com un dels grans atractius de la festa amb la segona edició del Rubí Random Music Festival, la tercera del Rubisound, el Barrakuda Festival i la resta d’actuacions musicals que ompliran diversos racons de la ciutat.

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha destacat la participació de diferents persones i col·lectius que ha donat lloc a la programació. En aquest sentit, Rodríguez ha afirmat que “la Comissió de Festa Major ha estat un èxit i ha aportat idees per a la festa. La nostra intenció és continuar escoltant per fer una Festa Major més completa i més dinàmica”.

El responsable de Cultura ha posat en valor la consolidació de Salvador Allende com a punt de trobada de les propostes per al jovent de la ciutat, de la mateixa manera que confia a consolidar el Holly Dolly com “un dels més participatius de Catalunya ja que esperem igualar o millorar la participació de l’any passat, que va arribar a unes 12.000 persones”.