Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ana María Martínez: ‘Treballem per evitar que es repeteixin les curses a Rubí’ L’Ajuntament reforçarà la lluita contra la celebració de curses il·legals als polígons amb la instal·lació d’elements a la via pública, l’increment de la presència policial i la possibilitat de restringir la circulació en punts concrets https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Ana María Martínez: ‘Treballem per evitar que es repeteixin les curses a Rubí’

L’Ajuntament reforçarà la lluita contra la celebració de curses il·legals als polígons amb la instal·lació d’elements a la via pública, l’increment de la presència policial i la possibilitat de restringir la circulació en punts concrets

Ana Maria Martínez ha comparegut amb els responsables policials.
Ana Maria Martínez ha comparegut amb els responsables policials

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha anunciat un paquet de mesures per evitar la celebració de curses de cotxes il·legals a la ciutat. Martínez ha refermat el compromís del municipi juntament amb la implicació de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. Ana María Martínez ha explicat que al desembre ja es van detectar aquestes activitats i que des d’aleshores s’han executat accions que ara es reforçaran.

L’alcaldessa ha explicat que es tracta de convocatòries gairebé instantànies a través de les xarxes socials, fet que deixa poc marge de maniobra a la reacció policial. Per aquest motiu, ha anunciat que es combinarà l’acció conjunta de Policia Local i Mossos d’Esquadra amb la instal·lació d’elements permanents a les vies susceptibles de ser utilitzades com a pistes per a curses “per fer impossible la celebració d’aquestes activitats”. A més, s’estudiarà la possibilitat de restringir la circulació en algunes vies durant els caps de setmana, com ha dit Martínez, “treballem amb els dos cossos policials perquè aquesta pràctica perillosa no es produeixi”.

El cap de la Policia Local, Oriol Sánchez, ha explicat que el treball policial ha permès evitar, en els darrers mesos, tres concentracions d’aquestes característiques. Sánchez ha afirmat que es treballa a diferents nivells però que el més important és la detecció prèvia d’aquestes trobades. En aquest sentit, el responsable policial ha explicat que la realització de controls dissuasoris i seguiments a les xarxes ha permès evitar tres concentracions i ha donat peu a l’obertura d’una investigació.

Sánchez ha fet una crida a la conscienciació sobre els perills que poden comportar aquestes activitats on es concentren moltes persones, la majoria molt joves. Segons ha afirmat el cap policial “hi ha gent molt jove que hi participa com a espectadors. Sovint no són conscients de la perillositat que comporta”. Per això ha fet una crida a la prudència i prevenció: “Les famílies han d’estar conscienciades del perill que representa assistir com a espectadors en aquestes trobades”.

El cap de l’Àrea Bàsica Policial Rubí dels Mossos d'Esquadra, David Ruiz, ha refermat la col·laboració amb el cos rubinenc i ha assegurat que “posarem tots els mitjans per impedir noves curses”. A més, ha destacat que en les concentracions celebrades fins ara no s’hi ha detectat altres fets delictius relacionats amb delictes contra la salut pública o la seguretat.