Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ana María Martínez: ‘Tenim una oportunitat per rejovenir la Policia Local’ L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha participat a l’assemblea informativa sobre el Reial Decret que anticipa l’edat de jubilació dels agents de Policia Local organitzada pel sindicat UGT on s’han donat a conèixer les implicacions d’aquesta normativa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Ana María Martínez: ‘Tenim una oportunitat per rejovenir la Policia Local’

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha participat a l’assemblea informativa sobre el Reial Decret que anticipa l’edat de jubilació dels agents de Policia Local organitzada pel sindicat UGT on s’han donat a conèixer les implicacions d’aquesta normativa

L’assemblea s’ha celebrat a l’Auditori del RubíForma (Foto: Ajuntament-Lali Puig).
L’assemblea s’ha celebrat a l’Auditori del RubíForma (Foto: Ajuntament-Lali Puig)

El sindicat UGT ha organitzat aquest dilluns a Rubí una assemblea informativa per donar a conèixer com afectarà al cos de Policia Local la nova regulació que estableix el Reial Decret 1448/2018 del 14 de desembre de 2018. Aquesta llei estableix els mecanismes i requisits perquè els agents de Policia Local puguin anticipar l’edat de jubilació als 61 anys.

Pel que fa a Rubí, prop del 10% dels agents es podrien acollir a aquesta mesura per qüestions d’edat tot i que hi ha un seguit de requisits que també cal complir. Es tracta d’una opció voluntària a la qual es poden acollir els agents que entrin dins els criteris fixats al Reial Decret.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha participat a l’assemblea i s’ha felicitat per la nova normativa i ha recordat que es tractava d’una “reivindicació històrica i una necessitat”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha afirmat que per a la ciutat serà “una oportunitat per rejovenir la plantilla”. Martínez ha encoratjat institucions i sindicats a treballar per una nova llei de policia a Catalunya “que fixi el mateix tracte laboral pels diferents cossos que operen a Catalunya”.

D’altra banda, Martínez ha destacat la feina de la Policia Local i ha recordat els resultats de l’Estudi de Satisfacció Ciutadana i Coneixement de la Ciutat de Rubí 2018. En aquest informe, els enquestats han valorat la sensació de seguretat a casa seva amb un 8,02 de mitjana, amb un 7’20 al seu barri i amb un 6’76 a la ciutat. Segons l’alcaldessa, “això és una mostra que la Policia Local treballa bé i és una bona notícia que la ciutadania  ho valori”.