Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes del Màster en Polítiques Públiques i Socials de la UPF coneixen en detall el projecte Rubí Brilla L’alcaldessa, Carme García, ha explicat a aquests joves que aquesta iniciativa és un cas d’èxit dins de l’administració pública https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Alumnes del Màster en Polítiques Públiques i Socials de la UPF coneixen en detall el projecte Rubí Brilla

L’alcaldessa, Carme García, ha explicat a aquests joves que aquesta iniciativa és un cas d’èxit dins de l’administració pública

L’alcaldessa, Carme García, ha presentat als estudiants d’aquest màster el projecte Rubí Brilla (foto: Localpres).
L’alcaldessa, Carme García, ha presentat als estudiants d’aquest màster el projecte Rubí Brilla (foto: Localpres)

El projecte Rubí Brilla és un model d’èxit a seguir. Així ho considera Domingo Jiménez Beltrán, president de la Fundación Renovables, antic director executiu de l'Agència Europea de Medi Ambient a Copenhague i professor del Màster en Polítiques Públiques i Socials que imparteix la Universitat Pompeu Fabra. Per aquest motiu, Jiménez Beltrán ha demanat a l’Ajuntament de Rubí que expliqui aquest projecte, que s’ha convertit en un referent nacional i internacional en l’àmbit de l'eficiència energètica i l'ús d’energies renovables, a vuit dels seus alumnes.

La presentació del projecte Rubí Brilla ha tingut lloc aquest dimecres a la Masia de Can Serra. L’alcaldessa, Carme García, ha explicat als estudiants que Rubí Brilla és un cas d’èxit dins de l’administració local, gràcies a la implementació dels mètodes de gestió econòmica en tots els àmbits. García també els ha detallat com va néixer aquesta iniciativa i la importància que el Consistori dóna a l’eficiència energètica.

Rubí Brilla és un dels projectes estratègics de l'Ajuntament de Rubí. El seu objectiu és que la ciutat continuï sent un referent nacional i internacional en l'eficiència energètica i l'ús d’energies renovables en els sectors públic, industrial, comercial i domèstic, com a factor de millora de la competitivitat i millora ambiental del territori. Aquest objectiu neix de la voluntat del Consistori de fer extensius a tots aquests sectors els objectius de reducció d'emissions adquirits amb el compromís del Pacte d'Alcaldes: reduir un 20% les emissions de CO2 fins el 2020, incrementant un 20% l'ús de renovables i l'eficiència energètica.

Després de la presentació teòrica de Rubí Brilla i de la projecció del vídeo divulgatiu del projecte, els estudiants, procedents de València, Múrcia, Perú i Colòmbia, han visitat les instal·lacions d’energies renovables que hi ha a Can Serra: la fotolinera, que es va posar en marxa l’any passat, i els sistemes de geotèrmia, així com el camp de proves d’una empresa d’alta tecnologia solar ubicada a Cova Solera.

Màster de renom
El Màster en Polítiques Públiques i Socials que imparteix la Universitat Pompeu Fabra ofereix la formació i les eines necessàries per a donar resposta a les principals necessitats socials actuals. Entre d’altres objectius, pretén desenvolupar coneixements teòrics i pràctics sobre la forma d'analitzar el benestar social de les poblacions i desenvolupar les polítiques que el millorin, preparar experts en l'anàlisi i l'avaluació social, econòmica, política i jurídica de les polítiques públiques i perfeccionar les habilitats per a diagnosticar les necessitats socials, tant públiques com privades, independentment del nivell d'abast i aplicació, per a proposar plans de millora.

El màster, que s’imparteix en col·laboració amb la Johns Hopkins University, és un dels més ben valorats segons els rànkings d’excel·lència acadèmica. Aquests estudis han rebut la distinció Internacional Master’s Programme, atorgada per l’Agència de Gestió d’Ajudes Universitàries i d’Investigació (AGAUR).