Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de l’escola EDRA compartiran exposició amb l’artista Mercè Ribera Estudiants de l’escola d’art EDRA han participat a un taller amb l’artista rubinenca Mercè Ribera, autora de la mostra ‘Presències’, i el resultat es podrà visitar a partir del 16 de desembre al Celler juntament amb l’obra de Ribera https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Alumnes de l’escola EDRA compartiran exposició amb l’artista Mercè Ribera

Estudiants de l’escola d’art EDRA han participat a un taller amb l’artista rubinenca Mercè Ribera, autora de la mostra ‘Presències’, i el resultat es podrà visitar a partir del 16 de desembre al Celler juntament amb l’obra de Ribera

El taller s'ha desenvolupat a la sala de Les Tines del Celler.
El taller s'ha desenvolupat a la sala de Les Tines del Celler

La cadira ha estat el punt de partida del treball que els alumnes de l’escola d’art edRa han dut a terme aquest dijous i divendres al Celler amb l’artista rubinenca Mercè Ribera. L’autora, que signa l’exposició Presències instal·lada a l’espai expositiu fins al 22 de gener, ha guiat els estudiants a través d’una reflexió titulada La cadira com a símbol.

Mercè Ribera ha explicat que amb aquesta iniciativa els nois i noies que hi participen “parlen d’emocions, situacions socials, interaccionen i investiguen” al voltant de la cadira i això multiplica les interpretacions que es donen als objectes.

A partir d’aquests tallers, els alumnes desenvoluparan, per grups, les seves creacions. El procés creatiu dels estudiants es podrà veure al Celler a partir del 16 de desembre. Una selecció de fotografies i un muntatge audiovisual mostraran la feina dels alumnes. D’aquesta manera, la mostra ‘Presències’ creixerà amb un espai que se suma als dos actuals. Una d’aquestes zones està dedicada a les composicions on Ribera juga amb la llum i la foscor i, a l’altra, juga amb els espais i les absències amb la cadira com a símbol.

Presències, que es pot visitar al Celler fins al 22 de gener, és la culminació del procés creatiu de Mercè Ribera des del 2007. No és la primera vegada que l’artista rubinenca exposa a la ciutat: hi va mostrar els seus primers treballs quan era adolescent i, fa 10 anys, va exposar a l’Antiga Estació. Ara, Ribera s’ha mostrat il·lusionada de portar la seva obra de nou a Rubí i, en particular, al Celler: “Em fa il·lusió exposar aquí perquè és un espai gran i molt bonic. A més, és Rubí, i per a mi és el tancament d’un període creatiu”.

Imatges relacionades

Una de les creacions de Ribera
Una de les creacions de Ribera
L'artiste Mercè Ribera
L'artiste Mercè Ribera
La cadira és un element important de la mostra 'Presències'
La cadira és un element important de la mostra 'Presències'