Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de 6è i de 1r d’ESO participen als mercats d’intercanvi d’objectes de segona mà i manualitats La proposta, que aglutina uns 750 nois i noies, pretén promoure una idea de consum responsable i més sostenible, allargant la vida útil dels objectes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Alumnes de 6è i de 1r d’ESO participen als mercats d’intercanvi d’objectes de segona mà i manualitats

La proposta, que aglutina uns 750 nois i noies, pretén promoure una idea de consum responsable i més sostenible, allargant la vida útil dels objectes

L’any passat, els mercats d’intercanvi van tenir molt èxit entre l’alumnat dels centres participants.
L’any passat, els mercats d’intercanvi van tenir molt èxit entre l’alumnat dels centres participants

Uns 750 joves dels centres educatius de la ciutat realitzaran, entre l’1 i el 20 de juny, petites sessions de mercats d’intercanvi d’objectes de segona mà i manualitats. Amb aquesta activitat, adreçada als alumnes de 6è de primària i de 1r d’ESO, es pretén promoure una idea de consum responsable i més sostenible, allargant la vida útil dels objectes. La proposta s'emmarca en la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, que té lloc el 5 de juny. 

Durant el procés de negociació i d’intercanvi s’atorga un valor als objectes, enlloc de considerar-los una nosa. D’aquesta manera prevenim residus i, alhora, l’extracció innecessària de recursos naturals per a la seva fabricació i l’impacte ambiental del procés de transformació. “L’intercanvi és una manera de consum responsable, ja que el que per uns pot ser un residu, per altres pot esdevenir un tresor”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez. Enguany, el Servei Educatiu de Residus ha tornat a programat aquesta activitat, que l’any passat, en la seva primera edició, va tenir molt èxit entre l’alumnat dels centres participants.

Durant aquests dies s’han programat un total de 8 intercanvis entre 4 instituts i 7 escoles de la ciutat, on l’alumnat tindrà l’oportunitat d’intercanviar objectes personals que no fa servir a casa o objectes que hagin creat els nois i noies amb les seves mans i la seva imaginació.

Intercanvi d’objectes i d’experiències
Aquesta activitat compta amb un valor afegit: l’intercanvi d’experiència entre alumnes de diferents cicles. Als petits mercats hi participaran alumnes de 6è i de 1r d’ESO, sent aquests últims els amfitrions.

L’objectiu d’aquesta organització és que, aquells infants que es troben en un punt de transició i canvi cap a l’adolescència, així com cap a un nou format de centre educatiu ─l’institut─, puguin normalitzar aquest impàs i fer-lo més tangible. “La idea és que tinguin l’oportunitat de compartir les seves inquietuds amb altres adolescents que tot just acaben de passar per aquesta vivència”, ha comentat Rodríguez.