Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de 2n d’ESO de quatre instituts de Rubí prenen consciència dels perills de les xarxes socials La Policia Local i el servei de Joventut han organitzat unes xerrades per difondre consells de seguretat entre els joves https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/alumnes-de-2n-d2019eso-de-quatre-instituts-de-rubi-prenen-consciencia-dels-perills-de-les-xarxes-socials/@@images/image/preview

Alumnes de 2n d’ESO de quatre instituts de Rubí prenen consciència dels perills de les xarxes socials

La Policia Local i el servei de Joventut han organitzat unes xerrades per difondre consells de seguretat entre els joves

El proper centre que acollirà les xerrades sobre els perills de les xarxes socials serà l’INS Duc de Montblanc (foto: Localpres) .
El proper centre que acollirà les xerrades sobre els perills de les xarxes socials serà l’INS Duc de Montblanc (foto: Localpres)

La Policia Local de Rubí i el servei de Joventut de l’Ajuntament han organitzat unes xerrades a quatre instituts de la ciutat per alertar uns 250 alumnes de 2n d’ESO dels perills de les xarxes socials. Els centres que participen en aquesta iniciativa són els INS La Serreta, Torrent dels Alous, Duc de Montblanc i L’Estatut.

Els adolescents, molts d’ells vulnerables en aquesta etapa de la vida, poden córrer riscos quan entren a les xarxes socials, especialment si no coneixen amb exactitud els seus perills. Per tal de minimitzar aquesta problemàtica, un agent de la Policia Local imparteix xerrades als instituts per informar els joves de què poden i què no haurien de publicar a Internet, entre d’altres.

Així, se’ls explica que, com a la vida real, a la xarxa hi ha molts perills, especialment pels menors d’edat. Cal anar molt en compte a l’hora d’establir relacions amb desconeguts i de brindar informació confidencial. Amb massa freqüència, els adolescents difonen per Internet i sense cap tipus de restricció fotos, vídeos, dades personals i de la seva família, informació sobre horaris de sortides i arribades o sobre els viatges que fan. Això fa que sigui relativament fàcil poder contactar amb ells, situació que qualsevol pot utilitzar de forma il·lícita per a extorsionar-los o per abusar-ne sexualment, entre d’altres delictes.

En aquest sentit, es recomana prudència als joves a l’hora de publicar a les xarxes socials qualsevol informació de caràcter personal i privat. I és que el que es publica a Internet pot perdurar per sempre, ja que els continguts es copien i es distribueixen amb facilitat.

Fins ara s’han dut a terme dues de les xerrades previstes, concretament als INS La Serreta (17 de març) i Torrent dels Alous (20 de març). Aquest dijous serà el torn de l’INS Duc de Montblanc, mentre que el 24 d’abril s’impartirà a l’INS L’Estatut.