Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alcaldia als barris recull propostes de Sant Jordi Parc, Can Ximelis, Can Serrafossà, Els Avets i Can Fatjó En el marc de la primera ronda del projecte en aquests barris es van recollir 136 demandes, el 65% de les quals s’han resolt https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Alcaldia als barris recull propostes de Sant Jordi Parc, Can Ximelis, Can Serrafossà, Els Avets i Can Fatjó

En el marc de la primera ronda del projecte en aquests barris es van recollir 136 demandes, el 65% de les quals s’han resolt

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor d’Obra Pública, Juan López, a la reunió amb els veïns de Can Fatjó.
L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor d’Obra Pública, Juan López, a la reunió amb els veïns de Can Fatjó

L’espai urbà i la mobilitat han estat les principals preocupacions que els veïns i veïnes de Sant Jordi Parc, Can Ximelis, Can Serrafossà, Els Avets i Can Fatjó han traslladat a l’alcaldessa, Ana María Martínez, en el marc d’una nova ronda del projecte Alcaldia als barris. Des de dilluns i fins aquest dimecres s’han programat diverses reunions i trobades entre el veïnatge i el consistori per tal que l’administració pugui recollir les idees, propostes i queixes d’aquestes zones i fer balanç de la ronda celebrada ara fa un any.

Tenim la convicció que la proximitat és una eina fonamental per poder conèixer de primera mà el que els nostres veïns i veïnes demanen al seu ajuntament”, ha assegurat l’alcaldessa. La primera edil ha explicat que, durant la primera ronda, el consistori va rebre un total de 136 peticions dels veïns i veïnes d’aquesta zona, aproximadament un 65% de les quals, en nombres absoluts, s’han resolt. L’alcaldessa també ha parlat dels motius que no han permès dur a terme la resta de demandes: algunes han estat condicionades a pressupost, d’altres no eren tècnicament viables i s’està buscant la millor manera de donar-hi resposta i d’altres requereixen estudis ─perquè tenen certa complexitat─ que encara no s’han pogut fer. “Però la valoració ─ha comentat Martínez─ és positiva perquè bona part d’allò que es comenta i es treballa en el tu a tu amb els veïns i veïnes ho hem pogut executar”.

Segons l’alcaldessa, la majoria de demandes continuen fent referència a la qualitat de l’espai públic. “Això va lligat al que també intentem treballar en aquestes trobades: la necessitat d’aconseguir el compromís de tothom per tenir la ciutat que volem, més neta, i poder presumir de ser una ciutat cívica [...]. Aquesta assignatura crec que encara no està aprovada però tots treballem per aconseguir sensibilitzar aquells que no tenen en compte que l’espai públic és de tothom”.

Demandes per barris
Durant la primera ronda, el barri de Can Fatjó va formular un total de 68 propostes. D’aquestes, 40 s’han tirat endavant (59%). La majoria de peticions estan relacionades amb qüestions relatives a l’obra pública i, en menor mesura, la mobilitat.

La zona de Sant Jordi Parc va generar un total d’11 reclamacions, de les quals se n’han atès 4 (36%). Els temes demandats afecten l’àrea d’Obra Pública.

A Can Serrafossà es van recollir 12 peticions, de les quals se n’han tirat endavant 9 (75%). La seguretat és la qüestió que més preocupa els veïns de la zona.

L’àrea d’Els Avets va generar 27 demandes i, d’aquestes, 17 han tirat endavant (63%). L’obra pública i les actuacions que realitza el servei de Parcs i Jardins són les qüestions més reclamades.

Per últim, el barri de Can Ximelis va traslladar 18 peticions, de les quals se n’han executat 13 (72%). El servei d’Obra Pública és el que més n’ha rebut.