Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alba Garcia, de l’INS Torrent dels Alous, guanya el 20è Premi Miquel Segura de recerca amb el treball ‘Dona dona’t força’ Els guardons s’han entregat aquest dimecres en un acte al Museu Municipal Castell (MMUC) presidit per l’alcaldessa, Ana María Martínez, i amb la presència del regidor d’educació, Víctor García i Oriol Segura, net de Miquel Segura i Mitjans https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Alba Garcia, de l’INS Torrent dels Alous, guanya el 20è Premi Miquel Segura de recerca amb el treball ‘Dona dona’t força’

Els guardons s’han entregat aquest dimecres en un acte al Museu Municipal Castell (MMUC) presidit per l’alcaldessa, Ana María Martínez, i amb la presència del regidor d’educació, Víctor García i Oriol Segura, net de Miquel Segura i Mitjans

L’alcaldessa i el regidor d’educació amb les premiades i membres de la família Segura (foto: Ajuntament – Localpres).
L’alcaldessa i el regidor d’educació amb les premiades i membres de la família Segura (foto: Ajuntament – Localpres)

El treball sobre la desigualtat de gènere en el món de l’esport Dona dona’t força de l’alumna Alba García ha estat el guanyador de la 20a edició del Premi de recerca Miquel Segura. “No m’ha sorprès les conclusions de l’estudi. Malgrat hi ha gent que pugui pensar que hi ha igualtat de gènere en l’àmbit esportiu, la realitat és que no n’hi ha i aquest és un dels problemes que tenim les dones”, ha dit García. L’Institut Torrent dels Alous on estudia la guanyadora ha estat distingit amb el premi al centre educatiu.

Els tres treballs finalistes d’aquesta 20a edició dels guardons han estat: Evolució i creació del relat en imatges, de Laura López de l’INS La Serreta (1r finalista); Els nens discapacitats dels camps de refugiats saharuis, de Meritxell Ventura de l’INS Duc de Montblanc (2n finalista); i Spanish vs Korean Advertising, de Paula Fernández de l’INS La Serreta (3r finalista). La present edició del premi ha registrat una participació de 15 treballs.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha destacat la complexitat i l’interès dels treballs guardonats i el fet que totes les investigacions premiades han estat elaborades per dones sobre temàtiques de caire social, després d’uns anys amb premis relacionats amb el món de la ciència. “No hi ha dubte que a Rubí hi ha talent. Els més joves ens ho demostren cada cop que es mobilitzen per posar en marxa nous projectes a la ciutat o en actes com el d’avui, on es premien investigacions que són fruit d’un treball rigorós. Com a ciutat, hem de reivindicar aquest talent i fer-lo visible”, ha dit Martínez. També el regidor d’educació, Víctor García, ha recordat que aquests premis són una manera de recompensar l’esforç de l’alumnat i els centres escolars i ha felicitat “a tots i totes les participants i als seus tutors i tutores per la feina feta durant tot el curs, cal reconèixer aquest esforç i tenim la sort que a Rubí es facin actes com aquest”.

L’acte de lliurament del 20è Premi de recerca Miquel Segura ha servit per presentar l’edició digital del treball que va guanyar el certamen l’any passat Non localité quantique et intrication de l’alumne de l’Institut La Serreta, Pablo Cerrato. Com sempre, l’entrega ha comptat amb una conferència inicial que enguany ha anat a càrrec del rubinenc Samuel Sánchez, professor investigador de l'Institut de Bioingeniería de Catalunya (IBEC) i Premi Nacional de Recerca al Talent l’any 2016. El també exalumne del Duc de Montblanc ha ofert la xerrada Los nanorobots: todo un viaje alucinante al nanomundo, a través de la qual ha explicat la seva feina per desenvolupar biodispositius nanotecnològics impulsats per enzims del propi cos capaços de transportar un fàrmac i que Sánchez proposa com a teràpia contra el càncer.

El Premi de recerca Miquel Segura porta el nom de Miquel Segura i Mitjans (1895-1963), qui va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament de Rubí durant els anys previs a la Guerra civil i va impulsar a la ciutat diversos projectes relacionats amb la cultura i l’educació. La seva família, que aporta la dotació econòmica del premi, ha estat present a l’acte d’aquest dimecres.