Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Al voltant de 250 persones gaudeixen de la Matanza do Porco al parc de Ca n’Oriol L’alcaldessa, Ana María Martínez, i diversos membres de l’equip de govern i dels grups municipals han acompanyat la Irmandade Galega en aquesta gran cita anual https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Al voltant de 250 persones gaudeixen de la Matanza do Porco al parc de Ca n’Oriol

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i diversos membres de l’equip de govern i dels grups municipals han acompanyat la Irmandade Galega en aquesta gran cita anual

L’alcaldessa i el regidor d’Esports i Espai Públic, amb els membres de la Irmandade (foto: Localpres).
L’alcaldessa i el regidor d’Esports i Espai Públic, amb els membres de la Irmandade (foto: Localpres)

Al voltant de 250 persones han participat aquest diumenge a la 37a edició de la Matanza do Porco, organitzada per la Irmandade Galega de Rubí al parc de Ca n’Oriol. L’alcaldessa, Ana María Martínez, diversos regidors de l’equip de govern i representants dels grups municipals han acompanyat l’entitat durant aquesta jornada que conjuga la gastronomia i el folclore gallecs.

Sempre és un plaer compartir aquesta activitat amb els socis i amics de la Irmandade Galega. Rubí té una gran diversitat d’entitats que són la mostra evident de la riquesa de cultures que conviuen a la ciutat. La seva vitalitat ens ha de fer sentir orgullosos a tots els rubinencs i rubinenques”, ha declarat l’alcaldessa.

Durant la Matanza do Porco d’aquest any, s’ha cuinat un porc de 90 quilos, a banda de costellams, cansalada, xoriço i patates. Després de l’àpat, les persones assistents també han pogut gaudir de la tradicional queimada. La trobada ha comptat amb l’animació musical del grup de gaites i percussió de la Irmandade.

Coincidint amb la recent commemoració del Dia Internacional de les Dones, la Irmandade Galega va fer una crida perquè les persones assistents a aquesta 37a edició de la festa ho fessin amb algun motiu de color lila. Des de l’entitat, s’ha valorat positivament la resposta dels socis i sòcies a aquesta proposta, així com el gran esforç que han fet en l’organització de l’esdeveniment.

La Matanza do Porco és una festa tradicional que se celebrava habitualment a l’hivern, quan els gallecs s’aplegaven per sacrificar el porc i preparar tots els productes que s’obtenen de la seva carn. Amb el pas del temps, aquesta celebració s’ha anat adaptant i ara el porc es porta directament de l’escorxador.