Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuntament i entitats sumen esforços per donar resposta a la crisi humanitària dels refugiats sirians La primera acció del Pla d’acollida que s’està elaborant ha estat la creació d’una adreça de correu electrònic per vehicular els oferiments d’ajuda de la ciutadania https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/ajuntament-i-entitats-sumen-esforcos-per-donar-resposta-a-la-crisi-humanitaria-dels-refugiats-sirians/@@images/image/preview

Ajuntament i entitats sumen esforços per donar resposta a la crisi humanitària dels refugiats sirians

La primera acció del Pla d’acollida que s’està elaborant ha estat la creació d’una adreça de correu electrònic per vehicular els oferiments d’ajuda de la ciutadania

El Consell Municipal de Cooperació s’ha reunit de manera extraordinària aquest dimecres (foto: Localpres).
El Consell Municipal de Cooperació s’ha reunit de manera extraordinària aquest dimecres (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha convocat un plenari extraordinari del Consell Municipal de Cooperació aquest dimecres amb l’objectiu que les entitats municipals de cooperació i els diferents partits polítics treballin conjuntament per donar resposta a la situació dels refugiats de Síria. La trobada també ha servit per debatre el posicionament de la ciutat de Rubí vers aquesta situació de crisi humanitària que s’ha agreujat en els últims dies.

Els assistents al plenari han compartit les seves propostes per abordar aquesta problemàtica i les entitats que fa temps que treballen aquesta qüestió han explicat la feina realitzada fins ara. L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha assegurat que precisament “el que necessita Rubí, a banda de fer una declaració d’intencions [...], és tenir un pla d’acollida i omplir-lo amb propostes que ens permetin tenir preparada la ciutat per poder treballar el mandat que hem acordat en el marc del Consell de Cooperació i també com a Junta de Portaveus: poder oferir la ciutat, en tots els seus sentits, a les persones que ho necessitin”.

La primera acció que s’ha dut a terme ha estat establir una adreça de correu electrònic ── per canalitzar els oferiments d’ajuda de la ciutadania, que ja ha començat a rebre els primers mails. L’alcaldessa ha agraït la solidaritat dels ciutadans, però alhora ha demanat “una mica de calma, perquè no és un tema senzill. No és un acolliment temporal que no significa res més. Estem parlant de situacions que es poden allargar en el temps i de famílies senceres. Ens trobem davant d’una qüestió que s’ha de planificar molt bé”. En aquest sentit, Ana María Martínez ha explicat que s’organitzaran diverses xerrades informatives impartides per les entitats de cooperació per tal que la ciutadania sàpiga què significa oferir-se com a família acollidora.

La resta d’accions del Pla d’acollida s’hauran de treballar tècnicament entre les entitats de cooperació i els partits polítics. Per aquest motiu s’ha acordat convocar una reunió de la Comissió de treball el 16 de setembre (18:30 h a l’Ateneu Municipal) oberta a totes les entitats i ciutadania de Rubí, amb l’objectiu de començar a planificar les accions a dur a terme per sensibilitzar la població sobre aquesta qüestió.

Segons Martínez, el Pla d’acollida “ha de ser l’estructura d’una sèrie d’accions que han de durar, com a mínim, un mandat. I ha d’assentar les bases perquè tot aquest treball es pugui continuar fent”. L’alcaldessa ha explicat que “el primer que es farà és una diagnosi dels recursos humans i materials que es poden posar a l’abast i que en cap cas són recursos de la xarxa ordinària vinculada a polítiques socials, es tracta d’una línia extraordinària”.

En el marc del plenari extraordinari del Consell Municipal de Cooperació també s’ha presentat la moció de suport a l’acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània, que ha estat treballada conjuntament per l’Associació Catalana del Municipis, el Fons Català de Cooperació i la Federació de Municipis de Catalunya. Aquest document es debatrà i valorarà a nivell polític al proper ple municipal de l’Ajuntament de Rubí, que tindrà lloc l’1 d’octubre. 

Imatges relacionades

L'alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de Cooperació, Marta Garcia, han assistit al plenari extraordinari del Consell Municipal de Cooperació (foto: Localpres)
L'alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de Cooperació, Marta Garcia, han assistit al plenari extraordinari del Consell Municipal de Cooperació (foto: Localpres)