Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuntament i empreses signen el conveni de regulació del programa d’FPO-DUAL en l’àmbit de les energies renovables L’objectiu de la FPO-Dual és facilitar a persones joves l’adquisició de competències professionals i millorar la seva qualificació professional i la seva ocupabilitat mitjançant l’accés a una formació professionalitzadora i un contracte laboral de formació en alternança https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ajuntament i empreses signen el conveni de regulació del programa d’FPO-DUAL en l’àmbit de les energies renovables

L’objectiu de la FPO-Dual és facilitar a persones joves l’adquisició de competències professionals i millorar la seva qualificació professional i la seva ocupabilitat mitjançant l’accés a una formació professionalitzadora i un contracte laboral de formació en alternança

Plaques solars al barri dels Avets  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Plaques solars al barri dels Avets (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

9 persones joves han participat aquest 2022 al Programa de Formació Professional Ocupacional Dual (FPO-Dual) que ofereix l’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, en col·laboració amb sis empreses del sector l’eficiència energètica. Recentment, el consistori i les sis empreses han signat un conveni de col·laboració permet regular les condicions del projecte i gestionar la subvenció de 202.527,25 euros del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). Aquesta aportació permet finançar la part formativa del programa i les contractacions de les empreses.

L’objectiu de la FPO-Dual és facilitar a persones joves l’adquisició de competències professionals i millorar la seva qualificació professional i la seva ocupabilitat mitjançant l’accés a una formació professionalitzadora i un contracte laboral de formació en alternança.

El programa està dissenyat en tres actuacions: orientació i acompanyament, formació i contractació. Els participants del programa tenen una tutora de referència amb qui treballen a través de tutories l’objectiu professional i els seus interessos i motivacions. La tutora també fa un seguiment i acompanyament a l’empresa durant tot el programa. Les persones participants realitzen 660 hores de formació que prevenció de riscos laborals i el Certificat de Professionalitat de Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques i el mòdul de certificació energètica d’edificis vinculat al Certificat de Professionalitat d’Eficiència Energètica d’edificis. L’Ajuntament de Rubí és l’agent formador a través de Rubí Forma.

Durant un any, els joves compatibilitzen la formació amb la vida laboral treballant tres dies a la setmana, amb un contracte de formació en alternança a les empreses adherides al programa, totes relacionades amb les energies renovables. Les empreses participants són Enersola energia, FCV Aislamientos Envolventes, Esitec Energia, Som Confort Solar, Lluís Mestre Boix i l’Associació de Serveis Bàsics Autònoms.

Les sortides professionals dels programa són operador i muntador d’instal·lacions solars fotovoltaiques i ajudant de processos de certificació energètica d'edificis.

Objectius de Desenvolupament sostenible