Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activat el nivell 3 del Pla Alfa davant l’increment del risc d’incendis forestals Rubí és un dels municipis on queda completament prohibit encendre foc en terrenys forestals i es restringeix la pràctica d’activitats esportives al medi natural, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Activat el nivell 3 del Pla Alfa davant l’increment del risc d’incendis forestals

Rubí és un dels municipis on queda completament prohibit encendre foc en terrenys forestals i es restringeix la pràctica d’activitats esportives al medi natural, entre d’altres

El Vallès Occidental compta amb un elevat risc d’incendi forestal aquest dimarts (foto: Ajuntament de Rubí).
El Vallès Occidental compta amb un elevat risc d’incendi forestal aquest dimarts (foto: Ajuntament de Rubí)

La Generalitat de Catalunya ha activat aquest dimarts la fase 3 del Pla Alfa a Rubí i a una quarantena de municipis més de diverses comarques davant l’elevat risc d’incendi forestal. Protecció Civil fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l'entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d'un vehicle, encara que sembli apagada.

El Pla Alfa és un procediment operatiu que defineix les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori davant de les situacions de perill d'incendi que es produeixin. Es gradua en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per cada comarca.

Durant la fase 3 del Pla Alfa queda completament prohibit encendre foc en terrenys forestals o en la franja de 500 metres que els envolta, incloent les barbacoes de les àrees de lleure. Se suspenen totes les autoritzacions excepcionals per fer foc i es restringeix la pràctica d’activitats esportives al medi natural. Es prohibeix la realització de treballs forestals i queden restringides les activitats agrícoles que puguin generar risc d`incendi.

Segons Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya , cal reforçar la prevenció i evitar qualsevol situació de risc i trucar al 112 en cas de veure una columna de fum. Des de dissabte passat, les associacions de voluntaris de Protecció Civil estan realitzant rondes preventives a urbanitzacions i parcs naturals per extremar la vigilància.

 

 Consulta els consells per prevenir incendis forestals.