Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activat el nivell 3 del Pla Alfa a Rubí per l’elevat risc d’incendi forestal El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya també ha activat en fase d’alerta el Pla INFOCAT i manté el PROCICAT en fase d'alerta per onada de calor https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Activat el nivell 3 del Pla Alfa a Rubí per l’elevat risc d’incendi forestal

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya també ha activat en fase d’alerta el Pla INFOCAT i manté el PROCICAT en fase d'alerta per onada de calor

Mapa de Pla Alfa (foto: Generalitat de Catalunya).
Mapa de Pla Alfa (foto: Generalitat de Catalunya)

La Generalitat de Catalunya ha activat aquest dimecres la fase 3 del Pla Alfa a Rubí i a prop de 300 municipis més de diverses comarques davant l’elevat risc d’incendi forestal. El Pla Alfa és un procediment operatiu que defineix les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori davant de les situacions de perill d'incendi que es produeixin. Es gradua en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per cada comarca.

Durant la fase 3 del Pla Alfa queda completament prohibit encendre foc en terrenys forestals o en la franja de 500 metres que els envolta, incloent les barbacoes de les àrees de lleure. Se suspenen totes les autoritzacions excepcionals per fer foc i es restringeix la pràctica d’activitats esportives al medi natural. Es prohibeix la realització de treballs forestals i queden restringides les activitats agrícoles que puguin generar risc d'incendi.

Davant l'elevat risc d'incendis previst per aquest dimecres 11 d’agost i els propers dies, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat en fase d’alerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya recorda que cal reforçar la prevenció d’incendis i evitar qualsevol situació de risc. En cas de veure una columna de fum, truqueu al 112.

 

 Recomanacions davant d’un incendi