Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activada la fase de prealerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya apunten que la cota de neu podria baixar localment fins als 400 metres a partir d'aquest dijous al vespre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Activada la fase de prealerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT)

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya apunten que la cota de neu podria baixar localment fins als 400 metres a partir d'aquest dijous al vespre

Mapa de risc per presència de neu (foto: CECAT).
Mapa de risc per presència de neu (foto: CECAT)

Protecció Civil de la Generalitat ha actualitzat el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT), passant-lo a fase de prealerta, com a conseqüència de l’episodi de precipitacions en forma de neu que es preveu que es pugui iniciar a partir d'aquest vespre al Vallès Occidental i Oriental i a les demarcacions de Girona (Ripollès, Garrotxa i Selva) i de la Catalunya Central (Bages, Berguedà, Osona i Moianès).

El llindar que es pot superar és >5cm a cotes superiors a 700 metres. La cota de neu pot baixar localment fins als 400 metres.

De cara a la propera matinada i amb baixa probabilitat, pot caure alguna enfarinada de caràcter local a les comarques del Vallès Occidental,  Bages, Moianès, Baix Llobregat, Anoia, Conca de Barberà, Alt Camp i Baix Penedès. El llindar que es pot superar és 2 cm a cotes superiors a 500 metres i de manera excepcional podria arribar als 400 metres. 

  • Consulteu els consells davant d'una nevada en aquest enllaç