Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A tres de cada quatre rubinencs els agrada viure a Rubí La tercera edició de l’Estudi de Satisfacció Ciutadana i Coneixement de la Ciutat posa de relleu l’opinió dels veïns i veïnes sobre la ciutat, els serveis municipals i l’evolució del municipi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

A tres de cada quatre rubinencs els agrada viure a Rubí

La tercera edició de l’Estudi de Satisfacció Ciutadana i Coneixement de la Ciutat posa de relleu l’opinió dels veïns i veïnes sobre la ciutat, els serveis municipals i l’evolució del municipi

L’alcaldessa ha presentat els resultats aquest divendres (Foto: Ajuntament-Lali Puig).
L’alcaldessa ha presentat els resultats aquest divendres (Foto: Ajuntament-Lali Puig)

L’Estudi de Satisfacció Ciutadana i Coneixement de la Ciutat de Rubí 2018 s’ha presentat aquest divendres. Es tracta d’un informe que s’ha realitzat per tercer any consecutiu i que mostra l’opinió de la ciutadania de Rubí sobre diferents temes a partir d’una enquesta.

L’estudi s’ha dut a terme a través de 411 entrevistes presencials a domicili realitzades entre el 30 d’octubre i el 20 de novembre de 2018, a càrrec de l’empresa Institut DYM. L’objectiu és conèixer l’opinió de la ciutadania sobre un seguit d’indicadors: dades sociodemogràfiques, pertinença, imatge de ciutat, oci i seguretat entre d’altres. Les persones enquestades són majors de 16 anys, empadronades a Rubí.

Segons mostra l’enquesta, tres de cada quatre rubinencs estan satisfets de viure a Rubí, la meitat d’aquests manifesten que ‘els agrada molt’ viure al municipi i l’altre meitat que ‘els hi agrada mitjanament’. En canvi, un de cada set enquestats manifesta un sentiment neutre a la pregunta de ‘quin és el seu nivell de satisfacció de viure a Rubí?’ i un de cada 10 respon de manera negativa.

Durant la presentació, l’alcaldessa, Ana María Martínez, ha posat en valor aquestes xifres: “que tres de cada quatre persones els hi agradi viure a Rubí és una dada molt significativa i diu molt de la mena de ciutat que tenim i que volem. Una ciutat amable i agradable per a les persones. D’altra banda, treballem perquè les persones que no estan tan satisfetes canviïn d’opinió

L’Illa de vianants, la senyalització viària i les instal·lacions esportives són els elements del municipi que han rebut una millor valoració per part de les persones enquestades. A la petició de posar nota sobre 10 a diferents serveis i equipaments de la ciutat, l’Illa de vianants ha rebut un 6’45, la senyalització viària un 6’44 i les instal·lacions esportives un 6’29 de mitjana. De fet, la quinzena d’aspectes concrets sotmesos a valoració reben una puntuació mitjana per sobre del 5, tret de les activitats per a joves i l’aparcament, que han rebut un 4’83 i un 3’24, respectivament.

Martínez ha destacat aquestes dades perquè “és important saber l’opinió i la valoració que els ciutadans fan dels serveis municipals. Aquest estudi és una eina molt important per a nosaltres”. Com a exemple, ha citat la valoració rebuda per l’Illa de Vianants “que l’illa rebi aquesta valoració és una constatació de l’acceptació que ha tingut el que ha estat el darrer gran projecte de transformació de la ciutat i que els rubinencs i rubinenques estan contents de tenir un espai lliure de cotxes i fum per on passejar i comprar”.

En ser consultats sobre seguretat, les persones que han pres part de l’estudi han valorat amb un notable diferents aspectes. D’una banda, han xifrat la seguretat que senten a les seves llars amb un 8,02 i al seu barri amb un 7,20 de mitjana. Preguntades pel conjunt de la ciutat, la seva resposta ha estat d’un 6’76 de mitjana.

Un altre punt tractat és l’evolució del municipi durant el darrer any. En aquest sentit, vuit de cada 10 persones considera que la ciutat està igual o millor que fa 325 dies.

També s’ha qüestionat sobre l’actuació de l’Ajuntament el darrer any. En aquest cas, set de cada 10 persones la qualifiquen de correcta o bona mentre que una de cada quatre en fa una mala valoració.

Aquí pots consultar l’estudi al complet i els dels anys anteriors