Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

900 veus infantils interpreten la 5a Cantata Els alumnes de 4t de Primària de 19 centres escolars del municipi han participat en aquesta iniciativa educativa que enguany ha tingut l’espai exterior com a fil conductor https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

900 veus infantils interpreten la 5a Cantata

Els alumnes de 4t de Primària de 19 centres escolars del municipi han participat en aquesta iniciativa educativa que enguany ha tingut l’espai exterior com a fil conductor

L'espai exterior ha estat el tema central de la cantada (Foto: Localpres).
L'espai exterior ha estat el tema central de la cantada (Foto: Localpres)

L’amfiteatre del Castell ha estat, una vegada més, aquest divendres l’escenari de la 5a edició de la Cantata Escolar, a la qual, per primera vegada, s’hi ha sumat el Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol. Les 900 veus infantils han interpretat set peces, entre elles Starman de David Bowie i Fly me to the moon de Frank Sinatra. La banda de l’Escola Municipal de Música Pere Burés ha estat l’encarregada de posar el ritme a l’actuació, que ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de Serveis a les Persones, Marta García.

La Cantata és un treball coordinat pels professors de música de les escoles participants, que es treballa durant el curs als diferents centres educatius per, finalment, fer una actuació conjunta davant de les famílies dels alumnes.

Cinc anys de Cantata
La proposta d’organitzar una Cantata escolar va néixer dels professors de música de les escoles de Rubí i s’inspira en els moviments Cantània, un projecte d’òpera participativa per a alumnes de primària. Els nens i nenes dels diferents centres participants treballen a les aules un repertori musical que després interpreten en un gran concert conjunt. 

En la seva primera edició, el 2013, l’activitat va tenir com a fil conductor el conte En Pere i el pas de la Riera, que commemorava el 50è aniversari de la Rierada; el 2014, la història que va centrar l’actuació va ser La sardana se’n va de viatge; i el 2015, la Cantata va prendre com a inspiració la història En Jan va a l’escola. L’any passat, amb el títol ’Oh Europa!, els intèrprets van fer un recorregut per diferents estils de música tradicional europea.

Imatges relacionades

Famílies i alumnes han gaudit d'un viatge per l'espai (Foto: Localpres)
Famílies i alumnes han gaudit d'un viatge per l'espai (Foto: Localpres)
L'actuació ha tingut lloc al Castell (Foto: Localpres)
L'actuació ha tingut lloc al Castell (Foto: Localpres)