Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

800 persones se sumen als actes de reivindicació del 25N a Rubí El programa d’activitats s’ha tancat amb les Jornades de prevenció de les violències masclistes en l’adolescència amb més de quaranta professionals local https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

800 persones se sumen als actes de reivindicació del 25N a Rubí

El programa d’activitats s’ha tancat amb les Jornades de prevenció de les violències masclistes en l’adolescència amb més de quaranta professionals local

Detall de la bossa amb la imatge de la campanya d’aquest any  (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Detall de la bossa amb la imatge de la campanya d’aquest any (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí ha tancat la programació al voltant del 25 de novembre, Dia per a l’Eliminació de la Violència vers les dones, amb les primeres Jornades de prevenció de les violències masclistes en l’adolescència. Més de quaranta professionals de la ciutat  d’àmbits com la Salut, el Serveis socials, l’Educació, la Igualtat i la Joventut han assenyalat la importància de la coeducació i la prevenció per a l’erradicació de les violències masclistes de la societat. Les jornades han comptat amb la presència de Carmen Ruiz Repullo, sociòloga especialitzada en violència de gènere en adolescents i joves, i amb entitats expertes en la prevenció d’aquest tipus de violències com el Centre Juvenil d’Atenció a les Sexualitats (CJAS), Trama SCCL, i Nus Cooperativa. Durant la trobada, els i les professionals han pogut compartir coneixements sobre les violències masclistes en el món adolescent i jove. Les i els professionals han compartit experiències, programes i projectes professionals que es porten a terme des de diferents serveis per atendre i prevenir situacions de violència, així com les diferents manera d’abordar aquesta realitat. “Fem una valoració excel·lent de les jornades, que ens han ajudat a fer una xarxa més forta que comparteix una mirada i un objectiu comú, l’erradicació de les violències masclistes”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo.

En total, al voltant de 800 persones han seguit les diferents propostes de la programació d’actes que tenia com a objectiu avançar cap a un model de convivència igualitari, just i lliure de violències masclistes. L’acte central de la programació, la tradicional lectura del manifest del 25 novembre i la presentació del Protocol contra la mutilació genital femenina han aplegat un centenar de persones, la majoria dones. 500 estudiants de 3r i 4t d’ESO han seguit a La Sala el monòleg No solo duelen los golpes, de l’actriu i activista feminista Pamela Palenciano Jódar.

Vídeos per la igualtat

Moltes de les propostes del programa del 25N buscaven la implicació de les persones joves per promoure que tinguin un paper actiu per construir una ciutat igualitària. Així, aquest mes de novembre, de la mà de Drac Màgic, s’ha posat en marxa una mostra de vídeos per la igualtat a les xarxes socials. Els centres educatius que hi vulguin participar impartiran tallers per crear vídeos amb perspectiva de gènere que es mostraran a la ciutadania durant el mes de març, dins de les propostes del 8M.