Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

8 empreses de Rubí entre les companyies que més volum de negoci generen a la demarcació de Barcelona Així es desprèn d’un informe sobre l’estructura empresarial de la zona que ha elaborat la Diputació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

8 empreses de Rubí entre les companyies que més volum de negoci generen a la demarcació de Barcelona

Així es desprèn d’un informe sobre l’estructura empresarial de la zona que ha elaborat la Diputació

Rubí és la segona concentració industrial catalana després de la Zona Franca (foto: Ajuntament de Rubí – Ramon Vilalta).
Rubí és la segona concentració industrial catalana després de la Zona Franca (foto: Ajuntament de Rubí – Ramon Vilalta)

L’informe Estructura empresarial de la demarcació de Barcelona 2018 avalua i analitza la informació de les societats mercantils amb seu social a la demarcació per tal de donar una visió general de l’economia i el teixit empresarial i productiu, així com mostrar el seu funcionament a escala territorial. Aquest estudi llista 250 empreses ordenades segons el volum de facturació que han obtingut en aquest exercici. Vuit companyies rubinenques apareixen en aquesta relació: B. Braun Medical S.A. (118), Continental Automotive Spain S.A. (127), Top Cable S.A. (150), B. Braun Surgical S.A. (183), PPG Iberica Sales & Services S.L. (196), Societat Catalana de Petrolis S.A. (197), DSV Air &Sea S.A.U. (240) i DSV Road Spain S.A. (249).

El document també situa el Vallès Occidental com la tercera comarca que genera més volum de negoci de la demarcació, després del Barcelonès i del Baix Llobregat, i on hi ha un teixit empresarial més diversificat. Actualment, Rubí concentra el 8,9% de la facturació generada pel teixit empresarial de la comarca. D’aquesta manera, Rubí se situa en quart lloc, darrere de Sant Cugat del Vallès, Montcada i Reixac i Terrassa, en la classificació de municipis del Vallès Occidental pel seu volum de negoci. “Un cop més Rubí destaca per la seva indústria competitiva i de qualitat. Estem molt orgullosos del nostre teixit empresarial”, diu Rafael Güeto, regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local. “Les conclusions de la Diputació, un organisme extern, ens reforça en el nostre paper de facilitadors de l’activitat econòmica per donar les eines que calgui a la nostra indústria”, argumenta. 

En l’àmbit sectorial, diverses empreses de Rubí es troben en les classificacions que estableixen un rànquing de les vint-i-cinc empreses amb major volum de negoci segons l’activitat econòmica que desenvolupen. Així, B. Braun Surgical S.A, que es dedica a la fabricació de productes mèdics, es col·loca en la segona posició en el sector d’altres indústries manufactureres. Destaquen també la Compañía Española de Investigación y Fomento Minero S.A. i Energy Express S.L que obtenen el quart lloc en el sector de la indústria extractiva i en el del comerç al detall de combustibles per l’automoció, respectivament. Entre les companyies dedicades a la producció d’equips elèctrics, productes informàtics i electrònics, Top Cable S.A. ocupa la quarta posició, Alcabe S.A. l’onzena i Akan Cables S.L. la divuitena.

Pel que fa a empreses que es dediquen al comerç al detall de TIC, ús domèstic i culturals, Intersport CCS S.A. aconsegueix la sisena posició. Continental Automotive Spain S.A., del sector de vehicles de motor i altres materials de transport, es posiciona també en el sisè lloc. Entre els fabricants de maquinària i equips, l’empresa Germans Boada S.A. se situa en la novena posició. En la indústria de la metal·lúrgia, Vicente Torns S.A.U. obté la novena posició i Ruffini S.A. la vint-i-cinquena. En el sector d’altres tipus de comerç a l’engròs, PPG Iberica Sales & Services S.L. i Societat Catalana de Petrolis S.A. ocupen la catorzena i quinzena posició. DSV Air & Sea S.A.U. i DSV Road Spain S.A. se situen en la catorzena i setzena posició en la categoria que engloba les companyies especialitzades en el transport i l’emmagatzematge. Ipagsa Industrial S.L., del sector del paper i les arts gràfiques, i B. Braun Medical S.A., que es troba en la categoria d’empreses químiques i farmacèutiques, es col·loquen divuitens en els respectius rànquings. En la categoria que comprèn les companyies que es dediquen a la fabricació de productes minerals no metàl·lics, Imery’s Diatomita Alicante S.A. i Imery’s Perlita Barcelona S.A. ocupen el divuitè i vint-i-quatrè lloc, respectivament.