Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

750 infants de 4t de primària participen a la 3a Cantata escolar de Rubí L’actuació, que ha tingut lloc a l’auditori del Castell, ha reunit alumnes de 16 escoles públiques i concertades https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/750-infants-de-4t-de-primaria-participen-a-la-3a-cantata-escolar-de-rubi/@@images/image/preview

750 infants de 4t de primària participen a la 3a Cantata escolar de Rubí

L’actuació, que ha tingut lloc a l’auditori del Castell, ha reunit alumnes de 16 escoles públiques i concertades

La Cantata ha comptat amb 750 cantaires (foto: Localpres).
La Cantata ha comptat amb 750 cantaires (foto: Localpres)

Un total de 750 alumnes de 4t de primària de 16 escoles públiques i concertades de la ciutat han participat aquest dijous al matí a la 3a Cantata escolar, que ha tingut lloc a l’auditori del Castell. Amb el fil conductor de la història En Jan va a l’escola, els infants han interpretat vuit cançons de diversos estils amb l’acompanyament musical dels professors de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. El repertori ha estat preparat pel professorat de les diferents escoles participants, que també s’ha encarregat de fer la narració del conte d’aquest any.

L’actuació ha tingut lloc davant d’un nombrós públic format per les famílies dels infants. A l’acte també hi han assistit l’alcaldessa, Carme García, i la regidora d’Educació, Belén Meneses.

Les escoles que han participat aquest any a la Cantata han estat 25 de Setembre, Balmes, Ca n’Alzamora, Joan Maragall, Liceu Politècnic, Maristes, Montessori, Mossèn Cinto Verdaguer, Nostra Senyora de Montserrat, Pau Casals, Patronat Ribas, Regina Carmeli, Rivo Rubeo, Schola, Teresa Altet i Torre de la Llebre.

Una tradició consolidada
La proposta d’organitzar una Cantata escolar va néixer dels professors de música de les escoles de Rubí i s’inspira en els moviments Cantània, un projecte d’òpera participativa per a alumnes de primària. Els nens i nenes dels diferents centres participants treballen a les aules un repertori musical que després interpreten en un gran concert conjunt. 

En la seva primera edició, el 2013, l’activitat va tenir com a fil conductor el conte En Pere i el pas de la Riera, que commemorava el 50è aniversari de la Rierada, mentre que l’any passat la història que va centrar l’actuació va ser La sardana se’n va de viatge.

Imatges relacionades

L'alcaldessa ha assistit a la Cantata (foto: Localpres)
L'alcaldessa ha assistit a la Cantata (foto: Localpres)