Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

650 rubinencs han demanat ajuts per pagar el lloguer durant aquest any L’Oficina Local d’Habitatge de Rubí ha tramitat durant el 2016 un 27% més de peticions relacionades amb l’ajut al lloguer que durant la campanya del 2015 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

650 rubinencs han demanat ajuts per pagar el lloguer durant aquest any

L’Oficina Local d’Habitatge de Rubí ha tramitat durant el 2016 un 27% més de peticions relacionades amb l’ajut al lloguer que durant la campanya del 2015

S’incrementen les peticions d’ajut a l’habitatge durant el 2016 (Foto: Lídia Larrosa) .
S’incrementen les peticions d’ajut a l’habitatge durant el 2016 (Foto: Lídia Larrosa)

L’Oficina Local d’Habitatge (OLH) ha registrat 650 peticions de demandes d’ajut econòmic per fer front al lloguer durant aquest 2016. Això suposa un increment del 27% d’aquestes peticions respecte a l’any anterior, quan se’n van fer 511.

Del total de sol·licituds, 354 tenen a veure amb la línia d’ajuts que posa en marxa el Ministeri de Foment i que gestiona la Generalitat. El termini per sol·licitar aquestes subvencions ha tancat aquest 15 de juny. Al 2015, es van gestionar 225 peticions d’aquesta mena.

En paral·lel, també durant aquest any s’han tramitat 321 peticions d’ajuts permanents al lloguer. Aquestes demandes, que es podien sol·licitar fins l’abril, resten a l’espera de resolució per part del govern català, que és qui se’n fa càrrec. Durant l’exercici anterior, 207 rubinencs van demanar aquest suport econòmic.

La tercera línia d’actuació en els ajuts al lloguer que tramita l’administració local tracta de donar resposta a situacions d’emergència. En aquest sentit, Rubí ha registrat 65 peticions durant els primers sis mesos de l’any, que ha vehiculat cap a la Generalitat. El 2015 es van tramitar 79 sol·licituds d’aquestes característiques a la ciutat.