Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

56.616 rubinencs i rubinenques estan convocats a les urnes per escollir els seus representants a l’Ajuntament Rubí tindrà 24 col·legis electorals amb 90 meses, que obriran les seves portes de 9 a 20 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

56.616 rubinencs i rubinenques estan convocats a les urnes per escollir els seus representants a l’Ajuntament

Rubí tindrà 24 col·legis electorals amb 90 meses, que obriran les seves portes de 9 a 20 h

Imatge d’arxiu de les últimes eleccions municipals   (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Imatge d’arxiu de les últimes eleccions municipals (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Aquest diumenge 28 de maig, 56.616 rubinencs i rubinenques estan convocats a les urnes per escollir els seus representants a l’Ajuntament. En aquests comicis, Rubí habilitarà 24 col·legis electorals amb 90 meses, que obriran les seves portes de 9 a 20 h.

Les eleccions municipals del 28 de maig mantenen majoritàriament la distribució dels col·legis electorals: la majoria de rubinencs i rubinenques podran votar als mateixos espais que tenia assignats el 2021, quan es van celebrar les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. L’única excepció seran els veïns i veïnes del districte 1 secció 2, que en l’anterior convocatòria van haver d’acudir a l’Institut Duc de Montblanc i que ara recuperaran com a punt de votació el Centre Cívic de Can Fatjó. La relació completa de col·legis i meses amb les respectives adreces, es pot consultar a l’apartat d’eleccions del web municipal. La web municipal també ofereix la possibilitat de consultar i geolocalitzar la mesa i col·legi electoral assignats als ciutadans i ciutadanes amb dret a vot: la persona usuària pot consultar on ha de anar a votar des del mapa de col·legis electorals fent clic sobre la seva adreça o bé amb el cercador indicant la seva adreça o introduint el número del Document Nacional d’Identitat (DNI) i l’any de naixement. En aquests comicis l’eina incorpora la possibilitat obtenir també l’itinerari per arribar al col·legi electoral assignant. Per obtenir-lo, cal clicar a l’enllaç vinculat a la informació relativa al col·legi electoral que redirigeix al desplegable de Google Maps.
Aquesta utilitat es troba a l’apartat d’eleccions de la web municipal, dins el subapartat ‘On em toca votar?’. La ciutadania també té a la seva disposició el XatBot, l’eina de consulta i suport als tràmits municipals accessible a través de la Seu Electrònica i els serveis de missatgeria mòbil WhatsApp (623 196 219) i Telegram (compte d'usuari: SuportRubi_Bot). El XatBot és un sistema de conversa automàtica que permet conèixer de manera immediata el lloc de votació (col·legi, secció i mesa) i també si s’ha estat escollit/da per ser membre de mesa. Per fer-lo servir només cal saludar i fer la consulta.

Una cinquantena de treballadors i treballadores del consistori actuaran com a transmissors i representants de l’administració. La seva funció serà fer arribar al Centre de Tractament de Dades el resultat de l’escrutini de cadascuna de les meses que tinguin assignades. També hauran de transmetre dades de les incidències en l’obertura de les meses electorals i els avanços de participació, si n’hi ha. La Policia Local i els Mossos d’Esquadra posaran en marxa un dispositiu coordinat especial amb motiu de les eleccions.

Seguiment de les eleccions municipals

El desenvolupament de la jornada electoral es podrà seguir a través de l'apartat d'eleccions del web municipal on, en temps real, es donaran a conèixer les dades dels dos avanços de participació (14 h i 18 h). Un cop tancats els col·legis electorals, a partir de les 20 h, també es podrà consultar la dada de participació final i els resultats que es vagin coneixent.

Les xarxes socials de l’Ajuntament també informaran dels avanços de participació i del resultat final, així com també de possibles incidències que puguin ocórrer durant la jornada. El mitjà de comunicació públic, Ràdio Rubí, ofereix una programació especial amb motiu dels comicis.

Objectius de Desenvolupament sostenible