Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

55.301 rubinencs i rubinenques estan cridats a les urnes aquest diumenge per escollir el nou Parlament de Catalunya L’Ajuntament ha habilitat els col·legis electorals amb totes les mesures de sanitat necessàries per garantir la seguretat tant dels i les votants com dels i les membres de mesa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

55.301 rubinencs i rubinenques estan cridats a les urnes aquest diumenge per escollir el nou Parlament de Catalunya

L’Ajuntament ha habilitat els col·legis electorals amb totes les mesures de sanitat necessàries per garantir la seguretat tant dels i les votants com dels i les membres de mesa

Imatge d’arxiu d’uns comicis anteriors (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Imatge d’arxiu d’uns comicis anteriors (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Els 55.301 rubinencs i rubinenques amb dret a vot estan convocats a les urnes aquest diumenge 14 de febrer per escollir els seus representants al Parlament de Catalunya. L’Ajuntament de Rubí ha habilitat els diferents col·legis electorals amb totes les mesures de sanitat necessàries per garantir la seguretat tant de les persones que hi aniran a votar com dels i les membres de mesa.

Aquestes accions s'implementen amb la voluntat que els rubinencs i rubinenques que optin per votar presencialment puguin exercir aquest dret amb els mínims riscos possibles. Així, s’habilitarà un punt d'accés segur per utilitzar gel hidroalcohòlic i controlar l'ús de la mascareta a cada local electoral. Els col·legis es ventilaran i desinfectaran correctament i, tant a dins com si cal fer cua, caldrà respectar la distància de seguretat d'1,5 metres.

Cada local electoral comptarà amb responsables de seguretat sanitària, que realitzaran el control d'accés. Sempre que sigui possible, l'entrada i sortida seran diferents per evitar creuaments i les persones vulnerables tindran prioritat a l’hora de realitzar la seva votació. S'hi haurà d'anar sense acompanyament, excepte en cas de necessitar assistència.

Per minimitzar els riscos, es recomanen unes franges de vot per a diferents col·lectius: de 9 a 12 h, grups de risc; de 12 a 19 h, votants no pertanyents ni a col·lectius de risc ni en quarantena; de 19 a 20 h, persones en quarantena o contagiades, contactes estrets i sospitosos.

L’Ajuntament a editat un díptic informatiu que recull totes aquestes mesures de seguretat.

 

Membres de mesa

Els i les membres de mesa tenen l’opció de fer-se un test d’antígens. Tant les persones que han estat designades titulars de mesa com primers suplents han rebut una cita per acudir al seu Centre d’Atenció Primària (CAP) per realitzar la prova. Les persones que figuren com a segons suplents també poden contactar amb el seu CAP i sol·licitar el test. 

Diumenge, als i les membres de mesa se'ls controlarà la temperatura.

 

Canvis als col·legis electorals

Degut a la pandèmia, l'Ajuntament ha realitzat canvis en alguns col·legis electorals amb la intenció d'evitar aglomeracions i/o buscar un espai més adient. Els principals són els següents:

  • A la Biblioteca Mestre Martí Tauler, estaran ubicades les cinc meses que anteriorment estaven a l'Escola Bressol Municipal La Bruna i les tres meses que abans estaven a l'Associació de Veïns de la Plana de Can Bertran.
  • A l'edifici Ressò, estaran ubicades dues meses que anteriorment estaven a l'Escola Bressol Municipal Sol Solet (votants de Les Valls de Sant Muç).
  • A l'Escola Bressol Municipal Sol Solet, només hi haurà una mesa (votants de la Plana del Castell).
  • A l'Escola Rivo Rubeo, es modificarà l'entrada al col·legi, que es farà per la pista.
  • A l'Escola Vint-i-cinc de Setembre, estaran ubicades les sis meses que anteriorment estaven al Centre de Rehabilitació Comunitària i les dues meses que ja estaven en aquesta escola. L'entrada al col·legi electoral es farà per la pista.
  • A l'Institut Duc de Montblanc, estaran ubicades les dues meses que anteriorment estaven al Centre Cívic de Can Fatjó i les tres meses situades abans a l'Escola Bressol Municipal Sol Solet (votants de Sant Jordi Parc).
  • A l'Institut La Serreta, estaran ubicades les dues meses que estaven a l'Ateneu (corresponents al districte 4, secció 8), les dues meses que estaven a la Residència Casal de la Gent Gran, les tres meses que estaven al Centre Cívic de Ca n'Oriol (corresponents als districtes 4, seccions 14 i 25) i les dues meses que estaven a la Torre Bassas.

 

Seguiment de la jornada electoral

El desenvolupament de la jornada electoral es podrà seguir a través de la web www.parlament2021.cat i d’una aplicació mòbil específica.

L’Ajuntament de Rubí difondrà els resultats relatius a la ciutat a través de les xarxes socials del Consistori i de la web www.rubi.cat.  

A l'apartat d'eleccions de la web municipal es poden consultar les mesures de seguretat aplicades, així com també la localització dels 23 col·legis electorals, entre d’altres.