Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

55.250 electors podran exercir el seu dret a vot en els comicis municipals i europeus d’aquest diumenge En aquesta convocatòria s’habilitaran 25 col·legis i 85 meses electorals, que obriran les portes de 9 a 20 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

55.250 electors podran exercir el seu dret a vot en els comicis municipals i europeus d’aquest diumenge

En aquesta convocatòria s’habilitaran 25 col·legis i 85 meses electorals, que obriran les portes de 9 a 20 h

A banda d’escollir els regidors i regidores, l’electorat també ha d’elegir els representants al Parlament europeu (foto: Ajuntament).
A banda d’escollir els regidors i regidores, l’electorat també ha d’elegir els representants al Parlament europeu (foto: Ajuntament)

Aquest diumenge 26 de maig, els rubinencs i les rubinenques tenen una doble cita electoral. Un total de 55.250 veïns i veïnes tenen dret a vot: 55.215 estan convocats a les urnes per escollir els seus representants a l’Ajuntament i 55.165 podran elegir els integrants del Parlament europeu (hi ha persones que només tenen dret a vot a les municipals, d'altres que només poden votar a les europees i, la gran majoria, que tenen dret a sufragi a les dues convocatòries). En aquests comicis s’habilitaran 85 meses electorals repartides en 25 col·legis, que obriran les seves portes de 9 a 20 h.

Una cinquantena de treballadors del consistori actuaran com a transmissors i representants de l’administració. La seva funció serà transmetre al Centre de Tractament de Dades el resultat de l’escrutini, en aquest cas de les dues convocatòries, de cadascuna de les meses que tinguin assignades. També hauran de transmetre dades de les incidències en l’obertura de les meses electorals i els avanços de participació.

Una desena de formacions aspiren a l’alcaldia
Diumenge, els rubinencs i les rubinenques podran escollir una de les 10 candidatures que es presenten per governar la ciutat:

Candidatures eleccions municipals 26_05_2019

Seguiment de les eleccions municipals
El desenvolupament de la jornada electoral es podrà seguir a través de l'apartat d'eleccions del web municipal on, en temps real, es donaran a conèixer les dades dels dos avanços de participació (14 h i 18 h). Un cop tancats els col·legis electorals, a les 20 h, també es podrà consultar la dada de participació final i els resultats que es vagin coneixent. 

A partir de les dades obertes de què disposa l’Ajuntament i de la base de dades d’eleccions s’han creat les següents visualitzacions:

Aquestes pràctiques pioneres en matèria de transparència i dades obertes volen facilitar el seguiment de la nit electoral als rubinencs i rubinenques. L’objectiu del consistori és crear visualitzacions entenedores per a la ciutadania sobre les dades que es van obrint al Portal de Dades Obertes i al Portal de Transparència. Pròximament es faran públiques més gràfiques explicatives d’altres informacions que ofereix l’Ajuntament.

També serà possible seguir la jornada electoral a través de l’aplicació Rubí Eleccions, disponible per al sistema Android. En aquests comicis, i per motius tècnics, la versió per a iOS no estarà operativa. 

Les xarxes socials de l’Ajuntament també informaran dels avanços de participació i del resultat final, així com també de possibles incidències que puguin ocórrer durant la jornada. Precisament, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra posaran en marxa un dispositiu especial amb motiu de les eleccions.