Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

54.876 rubinencs i rubinenques estan cridats a les urnes aquest diumenge Rubí posarà en marxa un operatiu que habilitarà 25 col·legis i 85 meses electorals, que obriran les portes de 9 h a 20 h, moment en què es tancaran les urnes a tot l'Estat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

54.876 rubinencs i rubinenques estan cridats a les urnes aquest diumenge

Rubí posarà en marxa un operatiu que habilitarà 25 col·legis i 85 meses electorals, que obriran les portes de 9 h a 20 h, moment en què es tancaran les urnes a tot l'Estat

En aquests comicis, els electors hauran d’escollir la nova composició del Congrés dels Diputats i del Senat (foto: Ajuntament).
En aquests comicis, els electors hauran d’escollir la nova composició del Congrés dels Diputats i del Senat (foto: Ajuntament)

54.876 veïns i veïnes de Rubí estan convocats aquest diumenge 28 d’abril a escollir els seus representants al Congrés dels Diputats i al Senat. En total, es posarà a disposició de la ciutadania 25 col·legis i 85 meses electorals.

Una cinquantena de treballadors del consistori actuaran com a transmissors i representants de l’administració. La seva funció serà transmetre al Centre de Tractament de Dades el resultat de l’escrutini, en aquest cas de les dues convocatòries al Senat i al Congrés, de cadascuna de les meses que tingui assignades. També hauran de transmetre dades de les incidències en l’obertura de les meses electorals i els avanços de participació.

Seguiment de la jornada electoral
El desenvolupament de la jornada electoral es podrà seguir a través de l'apartat d'eleccions del web municipal on, en temps real, es donaran a conèixer les dades dels dos avanços de participació (14 h i 18 h). Un cop tancats els col·legis electorals, a les 20 h, també es podrà consultar la dada de participació final i els resultats que es vagin coneixent. 

També serà possible seguir la jornada electoral a través de l’aplicació Rubí Eleccions, disponible per al sistema Android. En aquests comicis, i per motius tècnics, la versió per a iOS no estarà plenament operativa. 

Les xarxes socials de l’Ajuntament també informaran dels avanços de participació i del resultat final, així com també de possibles incidències que puguin ocórrer durant la jornada. Precisament, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra posaran en marxa un dispositiu especial amb motiu de les eleccions.

Aquelles persones que no disposin de connexió a Internet, podran seguir l’escrutini dels vots a temps real des del hall de l’Ajuntament, que estarà obert durant tot el dia.

Vot secret
Als comicis generals, autonòmics i europeus, les persones cegues poden exercir el seu dret a votar de forma secreta mitjançant un kit de vot accessible, que han de sol·licitar prèviament. A Rubí, quatre persones han sol·licitat un d’aquests kits.

La regulació del procediment de vot accessible per garantir el dret al sufragi secret de les persones amb discapacitat visual la va impulsar el rubinenc José Ángel Carrey durant les eleccions generals del març de 2004, i no va ser fins als comicis generals del 9 de març de 2008 que el sistema es va utilitzar per primera vegada ─1.623 persones cegues van sol·licitar votar de forma lliure─. L’actual sistema de vot en braille a petició està regulat en el Reial Decret 1612/2007, de 7 de desembre.