Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

37 infants gaudeixen del nou casal d’estiu del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol L’activitat s’inclou per primer cop a l’oferta de casals d’estiu de la ciutat gràcies a la col·laboració entre l’AMPA de l’escola, l’Associació l’Estel i l’Ajuntament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

37 infants gaudeixen del nou casal d’estiu del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol

L’activitat s’inclou per primer cop a l’oferta de casals d’estiu de la ciutat gràcies a la col·laboració entre l’AMPA de l’escola, l’Associació l’Estel i l’Ajuntament

L’alcaldessa i la regidora, parlant amb alumnes i monitors (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la regidora, parlant amb alumnes i monitors (foto: Localpres)

Durant aquest mes de juliol, un total de 37 infants amb necessitats especials podran gaudir del nou casal d’estiu del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol. Es tracta d’una iniciativa de l’AMPA de l’escola que es va posar en marxa l’any passat de forma pilot i que enguany s’ha incorporat a l’oferta ordinària de casals d’estiu gràcies al suport de l’Ajuntament.

L’activitat, gestionada per l’Associació L’Estel, es desenvolupa des de principis de mes i fins al 29 de juliol amb un horari de 9 a 14 h, tot i que fora d’aquesta franja inclou com a prestacions complementàries serveis de bon dia, de menjador i de tarda. Els 37 infants que hi assisteixen aquest any, pràcticament la meitat dels alumnes de l’escola, podran gaudir durant el temps que hagin contractat les seves famílies de les activitats de lleure i educatives habituals en altres casals. Perquè això fos possible, el consistori ha fet una aportació de prop de 15.000 €, destinats a garantir la ràtio de monitors i els recursos adients per a aquest col·lectiu específic sense que això representi un sobrecost per a les famílies.

Durant una visita al nou casal, l’alcaldessa, Ana María Martínez, ha explicat que s’ha volgut incorporar aquesta activitat a l’oferta de lleure d’estiu per acompanyar l’esforç que es fa durant tot l’any des del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol però també per oferir una alternativa d’oci a famílies que fins ara no disposaven d’aquesta possibilitat, “dins de la voluntat de l’Ajuntament de tenir una ciutat més per a tothom, una ciutat inclusiva, igualitària i que tingui en compte les necessitats de totes les famílies que hi viuen”.

Des de l’AMPA del centre, s’ha agraït el suport econòmic del consistori, així com la col·laboració de l’Associació l’Estel. Tal com ha explicat un dels seus representants, Félix Magallón, fins a la posada en marxa d’aquest casal les famílies amb infants amb diversitat funcional tenien molts problemes per organitzar-se durant els mesos estivals, ja que només una part molt petita d’aquests nens eren susceptibles d’assistir als casals ordinaris. “Aquest estiu, l’organització per a les famílies ha estat totalment diferent. Tenim els nens ocupats i entretinguts amb una oferta d’oci de qualitat durant tot el mes de juliol. [...] Pensem que és just, nosaltres necessitàvem també gaudir d’aquesta oferta”, ha explicat Magallón.

L’alcaldessa, que ha visitat el casal acompanyada per la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha aprofitat per refermar l’aposta de l’Ajuntament pel CEE de Ca n’Oriol: “Necessitem que s’adeqüi a les necessitats de la nostra població. En aquest moment aquest centre és petit [...] i s’ha d’ampliar”. En aquest sentit, la primera edil ha assegurat que seguiran reclamant a la Generalitat la construcció de l’edifici annex ja previst però que, si no obtenen una resposta positiva de l’administració competent, l’Ajuntament no desatendrà el seu compromís amb les famílies i tirarà endavant l’ampliació amb recursos propis.