Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

250 joves de Rubí aprenen a La Sala que ‘No solo duelen los golpes’ El monòleg de l’actriu i activista Pamela Palenciano Jódar s’emmarca en els actes al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

250 joves de Rubí aprenen a La Sala que ‘No solo duelen los golpes’

El monòleg de l’actriu i activista Pamela Palenciano Jódar s’emmarca en els actes al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones

L’espectacle interactua constantment amb les persones del públic (foto: Ajuntament de Rubi).
L’espectacle interactua constantment amb les persones del públic (foto: Ajuntament de Rubi)

Alumnat de 3r i 4t d’ESO i batxillerat dels instituts L’Estatut, Torrent dels Alous, La Serreta, l’escola Balmes i els projectes de formació professional del municipi han assistit aquest dijous a la representació del monòleg ‘No solo duelen los golpes’ de l’actriu i activista feminista Pamela Palenciano Jódar al Teatre Municipal La Sala. “Per mi era important que la Pamela Palenciano fos present en el primer cartell que presento com a regidora d’Igualtat perquè és una activitat molt generosa per part seva, molt potent, i perquè va dirigida a les persones joves que és el principal col·lectiu en el qual volem incidir a través de propostes que siguin atractives”, ha dit la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo. “Quan abans els i les joves vegin i detectin les desigualtats que generen violència, millor perquè si en prenen consciència, ells en la seva pròpia vida no ho reproduiran”, diu Palenciano. El text teatral és un relat autobiogràfic sobre la violència contra les dones explicat a través de l’humor i la ironia. La representació va néixer en forma d’exposició de fotografies, va evolucionar a un taller de prevenció de les violències per a instituts i, després de l’experiència de l’autora amb el teatre social a El Salvador, actualment es presenta com un monòleg. “Això que faig és explicar la meva història a través de l’anàlisi, per emmarcar la meva experiència de violència en el sistema”, conclou.

25N
L’acte central de la programació que proposa enguany l’Ajuntament de Rubí contra la violència envers les dones se celebrarà dilluns 25 de novembre, a les 17.30 h, a la pl. Doctor Guardiet amb la lectura del manifest a càrrec de l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez i de dones implicades en l’eliminació de la violència masclista de diferents col·lectius de la ciutat. El mateix dilluns, Rubí Jove ha preparat també un taller d’apoderament femení i autodefensa per noies de 12 a 29 anys a Torre Bassas (17.30 a 20 h).

Completen les propostes d’aquest any el curs “Nenes i nens que pateixen la violència de gènere en la parella” adreçat a professionals de l’àmbit de Serveis Socials, Sanitari, Educatiu i de Lleure a càrrec de Raúl Lizana Zamudio, psicòleg i terapeuta infantil (26 de novembre). La sessió de l’autor de “A mi también me duele” ja ha completat les places lliures i se’n programarà una segona edició per donar resposta a la demanda.

A més, durant aquest mes de novembre, les llibreries L’Ombra, El Racó del Llibre i Lectors, al tren exposen llibres i documents relacionats amb la violència masclista. Aquests espais se sumen a l’espai “Gèneres” que de manera permanent la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler dedica a la informació i els recursos sobre feminisme, violència masclista i diversitat sexual.