Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

240 nens i nenes de les escoles bressol públiques ballen a La Llana per tancar el curs 'Dansa a l'Escola' acosta els nens i nenes de 0 a 3 anys a la cultural popular i tradicional catalana de la mà de l'Esbart Dansaire de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

240 nens i nenes de les escoles bressol públiques ballen a La Llana per tancar el curs

'Dansa a l'Escola' acosta els nens i nenes de 0 a 3 anys a la cultural popular i tradicional catalana de la mà de l'Esbart Dansaire de Rubí

Famílies i alumnat han omplert La Llana (foto: Localpres).
Famílies i alumnat han omplert La Llana (foto: Localpres)

Les grades del pavelló de La Llana s'han omplert de famílies per veure l'espectacle de fi de curs del programa Dansa a l'Escola de La Bruna, la Lluna i la Sol Solet. A través d'aquest programa, el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Rubí i l'Esbart Dansaire acosten el món de la dansa als nens i nenes de 0 a 3 anys.

Els 240 nens i nenes han entrat al pavelló de La Llana amb Els xatos de Sant Muç de Rubí, una dansa tradicional de Rubí coreografiada per Albert Sans. Els i les dansaires de les tres escoles bressol públiques de la ciutat han interpretat Peu Polidor, el Ball del Calçó, el Ball de Cascavells i el Ball de Cintes. Finalment, tot l'alumnat ha dansat Una matinada fresca, una creació del rubinenc Jordi Rubio. Els nens i nenes s'han acomiadat de les famílies amb Les Gitanes de Rubí.

L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha presenciat l'espectacle acompanyada de la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García. "Avui és un dia molt bonic pels nens i nenes i les seves famílies, el programa Dansa a l'Escola és el primer contacte que tenen amb la tradició de la dansa tradicional i popular de la ciutat i des de l'escola aquest contacte es fomentarà durant tota la primària", ha dit García.

El programa Dansa a l'Escola és una iniciativa del Servei d'Educació del consistori a través de l'Esbart Dansaire de Rubí que introdueix la dansa popular i tradicional catalana a les escoles bressol des de 2014.