Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

240 infants de les escoles bressol municipals ballen a la Rambla del Ferrocarril Els petits de les llars d’infants La Bruna, La Lluna i Sol, Solet han participat per segon any consecutiu al programa La Dansa a l’Escola https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

240 infants de les escoles bressol municipals ballen a la Rambla del Ferrocarril

Els petits de les llars d’infants La Bruna, La Lluna i Sol, Solet han participat per segon any consecutiu al programa La Dansa a l’Escola

Els infants, durant la ballada conjunta.
Els infants, durant la ballada conjunta

Un total de 240 infants de 2 i 3 anys de les escoles bressol municipals de la ciutat ─La Bruna, La Lluna i Sol, Solet─ han ballat de forma conjunta aquest dilluns al matí a la Rambla del Ferrocarril com a colofó del programa La Dansa a l’Escola, impulsat per la regidoria d’Educació amb el suport de l’Esbart Dansaire de Rubí. Aquest era el segon any que els nens i nenes de les llars infants públiques participaven en aquesta iniciativa de llarga tradició a les escoles de primària.

L’actuació s’ha iniciat amb dues danses a càrrec dels monitors de l’Esbart: Danses de Vilanova i El tren pinxo. A continuació, cada escola bressol ha ballat una peça diferent: els nens de La Bruna han interpretat La calma de la mar; els de La Lluna, Sant Antoni i el dimoni; i els de la Sol, Solet, La perdiueta novelleta. L’exhibició ha finalitzat amb la ballada conjunta d’El tren del pinxo i del Ball de Gitanes de Rubí.

L’activitat ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i de la 4a tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació, Marta Garcia. La primera edil ha explicat que aquesta ballada demostra “la importància de l’educació de 0 a 3 anys, que per a nosaltres és molt gran, i la importància també de la col·laboració amb les entitats, en aquest cas l’Esbart, així com de la música, la dansa i les nostres tradicions”. L’alcaldessa també ha agraït la contribució de l’Esbart Dansaire i la feina que fan les escoles bressol municipals durant tot l’any: “Aquesta col·laboració ha de mantenir-se”.

De la seva banda, el director de l’Esbart, Jordi Rubio, ha recordat la importància d’introduir la dansa en l’educació de 0 a 3 anys: “És molt important, una de les primeres coses que té l’ésser humà és el moviment [...]. La dansa tradicional ens permet conèixer els nostres orígens i la nostra cultura”.

La Dansa a l’Escola
El programa La Dansa a l’Escola, que es va estendre el curs passat a la franja de 0 a 3 anys, acosta els infants al món de la dansa d’una manera pedagògica i amena. En el cas dels nens i nenes de les escoles bressol, l’ensenyament es fa en sessions de només mitja hora que els monitors aborden com si es tractés d’un joc.

Pel que fa a la ballada final de les escoles bressol, s’ha traslladat enguany a la Rambla del Ferrocarril després d’una primera edició a la plaça del Doctor Guardiet. L’espai s’ha omplert de centenars de persones, principalment pares i mares, que no s’han volgut perdre l’actuació dels més petits.

Imatges relacionades

Monitors de l’Esbart Dansaire de Rubí, ballant 'Les Danses de Vilanova' (foto: Localpres)
Monitors de l’Esbart Dansaire de Rubí, ballant 'Les Danses de Vilanova' (foto: Localpres)
Infants de l'escola bressol Sol, Solet (foto: Localpres)
Infants de l'escola bressol Sol, Solet (foto: Localpres)
Infants de l'escola bressol La Lluna (foto: Localpres)
Infants de l'escola bressol La Lluna (foto: Localpres)
Infants de l'escola bressol La Bruna (foto: Localpres)
Infants de l'escola bressol La Bruna (foto: Localpres)