Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

23 joves menors de 30 anys troben feina gràcies al programa Fem Ocupació per a Joves Aquesta iniciativa, subvencionada pel SOC, compta amb la participació d’empreses de Rubí i Castellbisbal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

23 joves menors de 30 anys troben feina gràcies al programa Fem Ocupació per a Joves

Aquesta iniciativa, subvencionada pel SOC, compta amb la participació d’empreses de Rubí i Castellbisbal

Sessió de treball del programa FOJ.
Sessió de treball del programa FOJ

El 80% dels rubinencs menors de 30 anys que han participat al programa Fem Ocupació per a Joves (FOJ) han trobat un lloc de feina. El passat desembre, l’Ajuntament de Rubí va rebre 141.000 euros per posar en marxa aquesta iniciativa, subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

Els 23 joves contractats realitzen un mínim de 120 hores de formació amb dos enfocaments diferents: formació sectorial, relacionada directament amb el lloc de treball, en aquest cas orientada a instal·lacions i muntatges de plaques solars fotovoltaiques i concentració; i formació intersectorial, adequada per a qualsevol sector professional, com per exemple la d’administratiu/va comercial i la d’anglès d’atenció al públic.

Els contractes subscrits són indefinits, a temps parcial amb vinculació formativa, de treball temporal a temps parcial, i de formació i aprenentatge. La durada és de sis mesos com a mínim, però n’hi ha alguns amb possibilitat de continuïtat i d’ampliació de jornada.

Pel que fa a les funcions que desenvolupen els joves, són les següents: comercial i atenció al client, auxiliar administratiu, dependenta, mosso de magatzem, ajudant de perruquer, auxiliar de laboratori, tècnic en publicitat i/o relacions públiques, operari d’instal·lació i muntatge de plaques fotovoltaiques, i ajudant de sala de menjador i de cuina.

Les empreses que han formalitzat el contracte de treball amb aquests joves rebran una subvenció per part del SOC equivalent al salari mínim interprofessional fixat per al 2014 durant sis mesos. En aquest projecte innovador han participat empreses de Rubí i Castellbisbal.

Fem Ocupació per a Joves
El programa FOJ combina la prospecció, l’orientació, l’acompanyament a la inserció i la formació amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral de 30 joves, principalment del municipi de Rubí, aturats d’entre 18 i 30 anys amb una formació d’ESO, batxillerat o un cicle de grau mig a reconduir. La particularitat d’aquesta acció formativa és que es basa en una identificació i definició prèvia dels llocs de treball que les empreses necessiten cobrir.

Els joves atesos al programa són persones inscrites a la Borsa de Treball de l’Oficina d’Inserció de l’Ajuntament, joves derivats del SOC de Rubí i persones que han sol·licitat directament participar-hi. 

Imatges relacionades

Sessió de treball del programa FOJ
Sessió de treball del programa FOJ