Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

225 alumnes de primària posen en pràctica els seus coneixements sobre emprenedoria Aquest dissabte, els escolars participants al programa CuEmE han venut els productes de les seves cooperatives a la plaça de Catalunya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

225 alumnes de primària posen en pràctica els seus coneixements sobre emprenedoria

Aquest dissabte, els escolars participants al programa CuEmE han venut els productes de les seves cooperatives a la plaça de Catalunya

L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, interessant-se per alguns dels productes de l’alumnat (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, interessant-se per alguns dels productes de l’alumnat (foto: Localpres)

225 alumnes de 5è de primària de les escoles Montessori, Pau Casals, Rivo Rubeo i Teresa Altet han participat aquest curs al programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), que desenvolupa la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les àrees de Promoció Econòmica i Educació dels municipis participants. En el marc d’aquest projecte, els nens i nenes han constituït nou cooperatives, que aquest dissabte s’han instal·lat a la plaça de Catalunya per vendre els seus productes.

Cultura Emprenedora a l’Escola fomenta l’esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. El projecte defensa els beneficis d’incorporar aquesta cultura al dia a dia de les escoles: augment de la relació entre el sistema educatiu i el productiu, increment de la qualitat del treball, millora del resultats educatius i promoció de l’adquisició d’un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones en l’impuls dels seus projectes professionals i vitals. 

Durant el curs, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport dels serveis municipals. En el cas de Rubí, tècnics de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) van visitar fa uns mesos les escoles participants i van ajudar l’alumnat en el procés de constitució de les seves respectives cooperatives: Indústries Montessori i Ridem, a l’Escola Montessori; Imaginatis i Pau-K Pas a Pas, a la Pau Casals; Artesania Juvenil Escolar, Marqueting-ting i Ubuntu, a la Rivo Rubeo; i 10 Galàctic Years i Macta, a la Teresa Altet.

Al mercat d’aquest dissabte, l’alumnat ha rebut la visita de l’alcaldessa, Ana María Martínez, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto. La primera edil ha destacat les virtuts d’un projecte que “ensenya als més petits la importància de ser emprenedors i emprenedores; no necessàriament empresaris sinó persones capacitades per assumir riscos, treballar en equip i treure profit de les seves idees”. 

Cada any, el programa Cultura Emprenedora a l’Escola incorpora nous participants. Enguany s’hi ha incorporat l’alumnat de l’Escola Rivo Rubeo que, com la resta, ha creat diverses cooperatives dedicades a la producció d’articles d’artesania.