Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

21 restaurants de Rubí participen a la proposta 'Acaba’t el plat a casa' Aquesta iniciativa del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental s’inclou a la campanya 'Fem bon ús alimentari' que impulsa l’Ajuntament de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

21 restaurants de Rubí participen a la proposta 'Acaba’t el plat a casa'

Aquesta iniciativa del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental s’inclou a la campanya 'Fem bon ús alimentari' que impulsa l’Ajuntament de Rubí

Els clients es poden endur el que no s’han acabat al restaurant en aquestes carmanyoles.
Els clients es poden endur el que no s’han acabat al restaurant en aquestes carmanyoles

Un total de 21 restaurants de la ciutat participaran a l’acció Acaba’t el plat a casa que impulsa el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental en el marc de la seva campanya Recooperem. Aquesta és una de les iniciatives incloses a la campanya Fem bon ús alimentari que ha engegat l’Ajuntament de Rubí a diferents nivells –a l’escola, amb la ciutadania i al sector de la restauració– amb l’objectiu de prevenir el malbaratament alimentari. 

Entre els mesos d’octubre i desembre, els restaurants Alcazar, Antic Hostal del Gall, Ca la Xana, Cal Gori, Cal Tony, Can Parrilla, Casa Paco, Da Giorgio, El Bodegón, El Bullidor, El Cibulet, El Portalet, El Racó de la Sidra, Galicia, La Cava, La Popular, Marrakech, Pàmpol, Plats, Sol Dorado i Tast d’Art oferiran als seus clients uns envasos per tal que aquests es puguin endur a casa el menjar que no s’hagin acabat al restaurant. Amb aquesta proposta es pretén sensibilitzar la ciutadania sobre el malbaratament alimentari als restaurants i també a casa. I és que es calcula que a Catalunya es llencen uns 35 kg de menjar per persona i any i que el 12% del malbaratament alimentari es produeix al sector de la restauració. Els establiments de la ciutat que facin menú o disposin de carta de plats i que vulguin continuar sumant-se a aquesta iniciativa poden fer arribar la seva petició a inforesidus@ajrubi.cat

Paral·lelament, el Servei Educatiu de Residus organitza una nova edició dels cursos de cuina Fem bon ús alimentari. Aquests tallers, que es donaran a conèixer a principis de novembre, s’impartiran a diferents restaurants de la ciutat i s’adrecen a aquells ciutadans que vulguin aprendre a cuinar amb les rampoines que tenim a la nevera i al rebost. Els cursos es duran a terme entre els mesos de novembre i gener. Les inscripcions s’han de realitzar a inforesidus@ajrubi.cat o bé trucant al Telèfon Verd 900 130 130 (93 699 98 01 si es truca des d’un telèfon mòbil). 

Aquests restaurants també disposaran d’unes bústies on la ciutadania hi podrà dipositar les seves receptes de recapta. Entre totes les propostes rebudes se sortejaran vals per a fer-los servir en aquests mateixos establiments. 

Activitats a l’escola
A principis d’octubre es van iniciar les primeres activitats als centres educatius de la ciutat. Uns 2.300 alumnes de 3r fins a 6è de Primària i uns 800 estudiants de 3r i 4t d’ESO de la ciutat participen en la campanya. 

Els nens i nenes de Primària assisteixen a una representació teatral en què s’escenifica la importància de no llençar cap aliment que encara es pugui consumir. I als alumnes de 3r i 4t d’ESO se’ls proposa una dinàmica de treball que els atorga la funció de gestors de la llar. 

Amb aquestes activitats, els participants prenen consciència de la importància de planificar els menús, les quantitats que menja cadascú i la llista de la compra, per tal de no comprar productes que no es necessiten, entre d’altres.

Imatges relacionades

Imatge de la campanya 'Fem bon ús alimentari'
Imatge de la campanya 'Fem bon ús alimentari'