Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Gaudeix de la vida en gran!” és el nou programa d’activitats per a persones a partir de 60 anys L’Ajuntament ha confeccionat una programació estable que inclou visites culturals, activitats físiques i saludables, i tallers d’expressió, creativitat i cultural digital, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

“Gaudeix de la vida en gran!” és el nou programa d’activitats per a persones a partir de 60 anys

L’Ajuntament ha confeccionat una programació estable que inclou visites culturals, activitats físiques i saludables, i tallers d’expressió, creativitat i cultural digital, entre d’altres

L’alcaldessa i la regidora de Gent Gran Activa, amb els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i la regidora de Gent Gran Activa, amb els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la regidora de Gent Gran Activa, Mª Carmen Cebrián Ordóñez, han presentat aquest dimecres la nova programació estable d’activitats Gaudeix de la vida en gran!, adreçada als rubinencs i rubinenques a partir de 60 anys. La iniciativa posa a l’abast de les persones grans una oferta molt diversa, que inclou propostes de caràcter cultural i intel·lectual, activitats lúdico-festives i d’altres que promouen la vida saludable.

L’alcaldessa ha explicat que “ja fa uns anys que fèiem aquest tipus d’activitats però volíem convertir-les en una programació estable [...], un paraigua per a tot allò que tingués a veure amb la gent gran activa”. La proposta, com ha destacat, reflecteix la diversitat del col·lectiu i és fruit d’un treball intens realitzat en el marc del Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans 2019-2022.

Des d’ara i fins al mes de gener de 2020, els rubinencs i rubinenques a partir de 60 anys tindran a la seva disposició activitats físiques i saludables, com per exemple tallers de country o de moviment conscient i relaxació; visites culturals al Liceu, la catedral de Barcelona i la Sagrada Família; sortides de coneixement cultural per Rubí; activitats d’expressió, creativitat i cultura digital; tallers d’estimulació cognitiva, art creatiu i fotografia amb el telèfon mòbil; i cursos de les temàtiques més diversos.

La programació també inclou les activitats de la Setmana de la Gent Gran, que s’organitzen al voltant de l’1 d’octubre, Dia Internacional de la Gent Gran. Aquestes arrencaran el 26 de setembre amb la conferència inaugural del curs 2019-2020 de l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí. El 5 d’octubre, tindrà lloc la clàssica jornada festiva a la plaça del Doctor Guardiet, amb l’actuació de la Tuna de Rubí, la paella popular i l’actuació de l’Orquestra Solimar. Finalment, l’11 d’octubre, el Teatre Municipal La Sala acollirà l’espectacle ¡Gallego!, a càrrec de la companyia juvenil Tiamat Teatre.

Aquest programa vol ser una eina al servei de totes aquells persones grans de la ciutat que volen mantenir-se actives, que tenen ganes de fer coses. Aquesta programació integra moltíssimes activitats i molt diverses”, ha conclòs Mª Carmen Cebrián Ordóñez.

Totes les propostes incloses al programa Gaudeix de la vida en gran! són gratuïtes, excepte les activitats físiques de manteniment Activa’t.

Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans
El Pla de mandat 2015-2019 ja establia com una prioritat de govern treballar amb el col·lectiu de la gent gran tenint en compte la seva diversitat de situacions i necessitats, tot apostant per un envelliment actiu i fomentant la participació del col·lectiu. Fruit d’aquesta voluntat, el 2016 es van començar a desenvolupar diversos projectes amb una perspectiva transversal i potenciadora de l’envelliment actiu, com ara el Programa d’intercanvi intergeneracional Memòria viva o la Setmana de la Gent Gran.

L’aprovació del Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans 2019-2022, el passat mes de maig, ha proporcionat un marc a totes aquestes accions. El document planifica les polítiques d’envelliment actiu i saludable al voltant de quatre eixos principals: participació social i cívica; serveis socials i de salut, i relacions d’ajuda mútua; mobilitat, transport, habitatge i ús dels espais públics; i comunicació i informació. De la mateixa manera, la creació del nou Servei de Gent Gran Activa durant aquest mandat fa visible l’aposta del govern municipal en aquest àmbit.

Consell Consultiu de la Gent Gran
Tant el Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans 2019-2022 com el programa Gaudeix de la vida en gran! no haurien estat possibles sense la feina dels membres del Consell Consultiu de la Gent Gran. El seu president, Miquel Raso Serrano, s’ha manifestat orgullós de les fites assolides: “El pla s’ha consolidat gràcies a la participació de molta gent que som avui aquí [...], estem contents que els tècnics recollissin les nostres propostes”.

Fruit d’aquesta bona feina, dos membres del Consell i de l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí assistiran com a delegats al proper Congrés Nacional de la Gent Gran, que se celebrarà el proper 25 d’octubre a Sant Fruitós del Bages. Per a Raso Serrano, aquesta serà una bona ocasió per demostrar el caràcter pioner de Rubí en qüestions com l’intercanvi intergeneracional.

L’alcaldessa ha destacat la importància que la ciutat estigui representada en aquesta cita, alhora que ha agraït als consellers i conselleres la seva valuosa participació.