Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“El documental del mes” torna al Celler amb la projecció de la pel·lícula “Com canviar el món” La cinta, que analitza el naixement de l’activisme mediambiental i de l’organització Greenpeace, es podrà veure aquest divendres a les 19 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

“El documental del mes” torna al Celler amb la projecció de la pel·lícula “Com canviar el món”

La cinta, que analitza el naixement de l’activisme mediambiental i de l’organització Greenpeace, es podrà veure aquest divendres a les 19 h

Fotograma de “Com canviar el món”.
Fotograma de “Com canviar el món”

El cicle El documental del mes torna aquest divendres 18 de març al Celler amb la pel·lícula Com canviar el món, una coproducció del Canadà i el Regne Unit que aborda el naixement del moviment mediambiental i de l’organització que avui coneixem com a Greenpeace.

La pel·lícula posa el focus en l’any 1971, quan un petit grup d’activistes canadencs van iniciar la seva primera missió a bord d’un vell vaixell de pesca: aturar els assaigs de la bomba atòmica de Nixon a Alaska. El documental planteja com aquest grup d’ecologistes pacifistes utilitzen les imatges que enregistren amb les seves càmeres com a “bombes mentals” capaces de transformar consciències, confiant en el poder de la comunicació com a eina de canvi social. La pel·lícula també analitza el repte que suposa organitzar un moviment revolucionari amb la important missió de salvar el planeta.

Com canviar el món es podrà veure de forma gratuïta aquest divendres a partir de les 19 h a l’Espai Tremuja del Celler.

El documental del mes és una iniciativa que, amb la voluntat d’apropar aquest gènere als espectadors més enllà de les grans capitals, estrena cada mes un documental en una xarxa de 71 sales de tot l’estat i Llatinoamèrica. Es tracta d’una oferta de pel·lícules de qualitat avalada per diversos premis i altres reconeixements internacionals.

Millores al Celler
Aquest mes de març han finalitzat les obres que s’han fet al Celler en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015. Els treballs han permès millorar les instal·lacions existents i implementar-ne de noves, amb l’objectiu d’obtenir tot un seguit de millores tèrmiques i acústiques que permetin realitzar adequadament activitats culturals i musicals a la Sala de Tines i exposicions artístiques a la Sala Cèsar Martinell.

El condicionament de la Sala de Tines ha consistit, d’una banda, en el tancament d’obertures inferiors per reduir els corrents d’aire i els sorolls exteriors i, de l’altra, en la instal·lació de cortines ignífugues d’elevada densitat a les obertures superiors per millorar tant les condicions tèrmiques actuals com l’acústica de la sala.

Pel que fa a la Sala Cèsar Martinell, s’han dut a terme accions correctores i de millora al sistema de climatització, s’ha reubicat la màquina exterior per eliminar la generació de sorolls a la Sala de Tines, s’ha adequat el sistema de ventilació de renovació d’aire, s’ha instal·lat un sistema deshumidificador i un registre de control d’humitat i s’han realitzat treballs d’adequació del recinte del magatzem.

Paral·lelament, i entre d’altres actuacions, també s’ha dotat l’equipament d’un sistema de megafonia portàtil i independent per poder realitzar activitats culturals a l’exterior.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa Ecofred Rubí, SL i han tingut un cost de 176.412,31 euros.