Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“El documental del mes” presenta l’apassionant història del falsificador d’art Mark Landis El Celler acollirà el proper divendres 29 de maig la projecció del documental “Art and craft”, dirigit per Sam Cullman i Jennifer Grausman https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

“El documental del mes” presenta l’apassionant història del falsificador d’art Mark Landis

El Celler acollirà el proper divendres 29 de maig la projecció del documental “Art and craft”, dirigit per Sam Cullman i Jennifer Grausman

Imatge promocional d'"Art and craft" .
Imatge promocional d'"Art and craft"

Dins el cicle El documental del mes, el Celler acollirà el proper divendres 29 de maig a les 19 h la projecció de la pel·lícula Art and craft. La cinta aborda la sorprenent història de Mark Landis, un virtuós dibuixant i pintor que durant més de 30 anys es va dedicar a copiar obres d’art i a regalar-les, fent-les passar per autèntiques, a diferents museus i galeries dels Estats Units.

Els directors del documental, Sam Cullman i Jennifer Grausman, es van interessar per la figura de Landis quan van llegir un article sobre ell al The New York Times. Els va intrigar la seva capacitat per falsificar a la perfecció quadres d’estils molt diferents ─des d’escenes religioses del segle XV a pintures d’autors avantguardistes com Picasso o Louis Valtat─ però també les seves motivacions per fer aquestes obres i després regalar-les a uns museus que, en cap cas, van detectar que fossin obres falses.

Art and craft explica, entre d’altres, el moment en què Mark Landis topa amb Matthew Leininger, cap de Registre del Museu de Cincinatti. Frustrat per haver estat una de les víctimes del falsificador, aquest personatge inicia una curiosa persecució, una espècie de joc del gat i la rata que acaba enfrontant dues obsessions: la de Landis per pintar perfectes còpies d’art i la de Leininger per aconseguir aturar-lo.

La pel·lícula es podrà veure en versió original a l’Espai Tremuja del Celler el proper divendres 29 de maig a partir de les 19 h. L’entrada és gratuïta.

Entrades per al DocsBarcelona
Totes les persones que assisteixin a la projecció de la pel·lícula Art and craft rebran com a obsequi entrades de 2x1 per a la 18a edició del DocsBarcelona, el festival internacional de cinema documental que se celebra durant aquesta setmana al CCCB i a l’Aribau Club. Només durant el cap de setmana, hi ha programades més d’una vintena de produccions del gènere.