Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“El documental del mes” porta a Rubí la impactant història de “The good son” La pel·lícula, que explica un canvi de sexe dut a terme en secret, es podrà veure aquest divendres a l’Espai Tremuja del Celler https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/201cel-documental-del-mes201d-porta-a-rubi-la-impactant-historia-de-201cthe-good-son201d/@@images/image/preview

“El documental del mes” porta a Rubí la impactant història de “The good son”

La pel·lícula, que explica un canvi de sexe dut a terme en secret, es podrà veure aquest divendres a l’Espai Tremuja del Celler

"The good son" és la polèmica història d'un canvi de sexe.
"The good son" és la polèmica història d'un canvi de sexe

El cicle El documental del mes segueix portant a Rubí reconegudes pel·lícules d’aquest gènere. Aquest divendres, 13 de març, li arriba el torn a The good son, un impactant treball de la directora israeliana Shirly Berkotvitz que explica de molt a prop un canvi de sexe dut a terme en soledat i secret.

La pel·lícula té el seu origen quan Berkotvitz troba a la porta de casa seva una caixa plena de cintes de vídeo domèstic i una proposta: “Vols acompanyar-me en el meu viatge?”. El protagonista de les gravacions és Or, un noi de 22 anys que se sent atrapat en un cos que no li correspon. El jove ha decidit enganyar els seus conservadors pares perquè, sense saber-ho, financin una operació de canvi de sexe a l’altra punta del món; un moment cabdal de la seva vida que haurà d’afrontar sense garanties de resultat i en la més extrema soledat.

Berkovitz accepta la invitació d’Or i es converteix així en testimoni únic i molt proper d’una història que no s’acaba a l’hospital, sinó que planteja també la tornada a casa i el retrobament amb els pares. The good son porta un pas més enllà el debat sobre la identitat sexual, obligant l’espectador a qüestionar-se quins són els límits de la llibertat individual i de la immoralitat.

La pel·lícula de Berkovitz va ser l’encarregada d’inaugurar el festival DocsBarcelona el 2014 i, des de la seva estrena el 2013, s’ha projectat en altres certamens internacionals. Aquest divendres es podrà veure de forma gratuïta a l’Espai Tremuja del Celler a partir de les 19 h.

“El documental del mes”
El documental del mes és una iniciativa que, amb la voluntat d’apropar aquest gènere als espectadors més enllà de les grans capitals, estrena cada mes un documental en una xarxa de 50 sales de tot l’estat i Llatinoamèrica. Es tracta d’una oferta de pel·lícules de qualitat guardonades amb diversos premis i altres reconeixements internacionals.