Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“E.V.A.”, de T de Teatre, i “Terra baixa” seran a la nova programació de La Sala El teatre municipal també acollirà la preestrena d’“Un cop l’any”, la darrera producció de Minoria Absoluta dirigida per Àngel Llàcer https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

“E.V.A.”, de T de Teatre, i “Terra baixa” seran a la nova programació de La Sala

El teatre municipal també acollirà la preestrena d’“Un cop l’any”, la darrera producció de Minoria Absoluta dirigida per Àngel Llàcer

El director d’“E.V.A.”, Julio Manrique, amb les actrius de T de Teatre (foto: David Ruano).
El director d’“E.V.A.”, Julio Manrique, amb les actrius de T de Teatre (foto: David Ruano)

Rostres molt coneguts de l’escena catalana passaran durant els propers mesos pel Teatre Municipal La Sala. La nova programació arrencarà al setembre amb l’obra E.V.A., que commemora els 25 anys de carrera de T de Teatre, i inclourà entre d’altres produccions destacades Terra baixa, Un cop l’any i Art.

El 30 de setembre a les 21 h, les actrius de T de Teatre pujaran a l’escenari de La Sala amb E.V.A., acrònim d’Escola Visual Analògica del Dolor, una comèdia dramàtica on s’encreuen les històries de quatre excompanyes d’escola que fan reflexionar sobre el dolor, la seva poètica i les seves diverses formes. En aquest muntatge, la veterana companyia es posa sota la direcció de Julio Manrique, autor de l’obra juntament amb Marc Artigau i Cristina Genebat.

El clàssic d’Àngel Guimerà Terra baixa arribarà a La Sala el 8 d’octubre a les 18.30 h. Lluís Homar es posa en la pell de tots els personatges principals de l’obra: l’amo Sebastià, qui decideix casar-se amb una pubilla de bona família per eixugar els seus deutes; la Marta, la noia que treballa al molí i amb qui té una relació d’amagat; i el Manelic, l’ingenu pastor que viu a les muntanyes i que el Sebastià vol casar amb la Marta per evitar més sospites. Sota la direcció de Pau Miró, Homar concentra la universalitat d’una obra que és una de les més representades i traduïdes de la literatura catalana.

Els dies 4 i 5 de novembre, a les 21 i les 18.30 h respectivament, Rubí serà la seu de la preestrena d’Un cop l’any, una producció de Minoria Absoluta dirigida per Àngel Llàcer i protagonitzada Mar Ulldemolins i David Verdaguer. El llibret, escrit per Bernard Slade, presenta la història d’una parella d’amants que, des del 1975, es troben només un cop l’any, el mateix dia en una mateixa habitació d’hotel. Durant un quart de segle, hauran de fer front a l’evolució que experimentaran les seves respectives llars.

Una altra obra que es podrà veure properament a La Sala és Art, amb Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva. Dirigida per Miquel Górriz, es tracta d’una comèdia al voltant de l’esnobisme en el món de l’art que té com a punt de partida l’adquisició per l’elevada xifra de 200.000 euros d’un quadre pintat únicament de blanc. La incomprensió dels millors amics del flamant comprador, un metge d’èxit, obre un espiral des discussions i retrets on entren en joc la posició social de cadascun d’ells, la hipocresia i el valor de l’amistat.

Aquestes quatre obres són només l’avanç de la nova programació del Teatre Municipal La Sala, que properament es completarà amb altres espectacles teatrals, de música i dansa. Les entrades ja es poden adquirir a través de Ticketea.