Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“De tapes per la fira” serveix més de 28.000 plats en la seva 5a edició Les propostes de La Cañita, La Vermuteria i el Cafè Berlín han resultat les millor valorades pels més de 2.000 vots emesos pels rubinencs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

“De tapes per la fira” serveix més de 28.000 plats en la seva 5a edició

Les propostes de La Cañita, La Vermuteria i el Cafè Berlín han resultat les millor valorades pels més de 2.000 vots emesos pels rubinencs

Els restauradors que han servit les millors tapes amb l’alcaldessa, la presidenta de Sant Galderic i el regidor de comerç (foto: Localpres).
Els restauradors que han servit les millors tapes amb l’alcaldessa, la presidenta de Sant Galderic i el regidor de comerç (foto: Localpres)

La torrada de llom amb formatge i llit de ceba, ou de guatlla i caramel de vi de l’establiment La Cañita és, pels rubinencs i les rubinenques, la millor tapa de la ruta “De tapes per la Fira”. Aquest dimecres ha tingut lloc a l’Ateneu Municipal el lliurament dels diplomes als tres restauradors que, segons els rubinencs, van elaborar les millors propostes gastronòmiques de la ruta inclosa a la Fira de Sant Galderic. L’albergínia farcida de botifarró amb ceba caramel·litzada i ou de guatlla de La Vermuteria ha quedat en segona posició i el pa de coca gratinat acompanyat de roast pork, formatge cheddar, ceba caramel·litzada i un toc de mostassa dolça del Cafè Berlín ha estat la tercera tapa millor valorada.

La 22a Fira de Sant Galderic va ser un èxit i aquesta cinquena ruta de tapes també ho ha estat. Ens hem de felicitar perquè ha generat expectació i interès entre els nostres veïns i veïnes”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez. La màxima edil de la ciutat ha recalcat que la fira és un “aparador de la identitat rubinenca” i ha agraït la tasca de l’Associació de Sant Galderic i l’esforç dels 31 restauradors que han participat de la ruta de manera activa.

Durant els 10 dies que s’ha pogut fer la ruta, s’han venut 28.605 tapes, 5.000 més que l’any passat. El nou sistema de votacions, que només requeria de tres segells de restaurants i permetia votar a tots els establiments, ha fet augmentar el nombre de vots fins a 2.224 davant dels 136 de l’any passat. El regidor de comerç, Rafael Güeto, ha destacat aquest “enorme salt quantitatiu”. “Estem molt satisfets de la participació que ha generat la ruta, en nombre de tapes, un 25% més, i en el nombre de votacions. Que la gent tasti la tapa, la comenti amb els amics i finalment voti, també és un valor afegit que volem destacar”, ha conclòs.

També la presidenta de l’Associació de Sant Galderic, Magda Batlles, ha insistit en el creixement de la fira i de la proposta gastronòmica: “Aquesta és una ruta que va començar el 2012 per dinamitzar la Fira de Sant Galderic. És una activitat que millora i en general la gent n’està contenta. Si hi ha aspectes que no ens acaben d’agradar, continuarem treballant amb l’objectiu que el 2017 sigui encara millor”, ha dit.

Durant l’acte també s’ha fet el sorteig de 3 vals-restaurant de 30 € entre totes les persones que han votat per a escollir la millor tapa de la ruta. Eric Laserna, Amparo Rodrigo i Núria Fandos podran fer servir el premi en qualsevol dels 31 restaurants que han format part del “De tapes per la fira”.