Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

‘Gaudeix de la vida en gran’ ofereix recursos per reduir la bretxa digital entre les persones de més de 60 anys Totes les propostes de la programació d’activitats per a persones grans requereixen inscripció prèvia, que es podrà formalitzar gratuïtament a través del web municipal a partir del 31 de gener https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

‘Gaudeix de la vida en gran’ ofereix recursos per reduir la bretxa digital entre les persones de més de 60 anys

Totes les propostes de la programació d’activitats per a persones grans requereixen inscripció prèvia, que es podrà formalitzar gratuïtament a través del web municipal a partir del 31 de gener

Les activitats es dirigeixen a persones de més de 60 anys (foto: Ajuntament de Rubí).
Les activitats es dirigeixen a persones de més de 60 anys (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí posa en marxa la programació estable d’activitats ‘Gaudeix de la vida en gran!’, adreçada als rubinencs i rubinenques a partir de 60 anys, per a la primera meitat de l’any. La proposta reflecteix la diversitat del col·lectiu i és fruit de la feina realitzada en el marc del Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans 2019-2022.

Les sortides culturals i la proposta ‘Per fer salut, Surt a caminar’ prenen especial importància en la programació d’aquesta primera meitat de l’any, perquè van ser les activitats amb més participació durant el 2021. A més, s’hi sumen tallers formatius en tecnologies de la informació. ‘A Rubí, treballem per incorporar la mirada de les persones grans en totes les polítiques públiques, fugint de la discriminació per edat. Aquest any introduïm tallers formatius en tecnologies de la informació dins del programa Gaudeix de la vida en gran amb l'objectiu de fer front a la bretxa digital entre les persones de més edat i oferim un espai de gestió emocional per a les persones grans que alhora són cuidadores d’altres persones grans’, explica l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Gaudeix de la vida en gran s’estructura en quatre tipus d’activitats: Salut i emocions; Expressió, creativitat i cultura digital; Surt a caminar i Visites Culturals. Les propostes al voltant de la salut i les emocions comencem amb un taller d’eines per a la gestió emocional en el dia a dia de les persones cuidadores que tindrà lloc un dimecres al mes, de 18 a 19.30 h, entre el 16 de març i el 8 de juny, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler. A l’equipament de carrer Aribau, també s’hi ofereix un curs de reeducació postural (Divendres 6, 13, 20 i 27 de maig, de 10.30 a 12 h), un taller d’esmorzars i berenars saludables (Divendres 22 i 29 d’abril, de 10.30 a 12 h) i una formació sobre sexualitat plena (Dijous cada dues setmanes de 16.30 a 18.30 h, entre el 10 de febrer i el 16 de juny). ‘Gaudeix de la vida en gran’ també se suma a la prevenció de les desigualtats amb un taller les violències masclistes envers les dones grans, a càrrec de Drac Màgic (Dilluns 14 de març, a les 10.30 h) a l’auditori de Rubí Forma.

En Expressió, creativitat i cultural digital, s’han programat dos tallers de 14 sessions sobre informàtica bàsica i l’ús del telèfon mòbil. Treu partit al teu mòbil comença el 16 de març, cada dimecres de 10.30 a 12 h a la Biblioteca Mestre Martí Tauler. Informàtica bàsica es posa en posa en marxa el 15 de març, cada dimarts de 16 a 17.30 h, al Rubí Forma. La programació inclou un taller de Labor de retalls i un d’Estimulació cognitiva.

‘Per fer salut, Surt a caminar’ inclou 7 rutes matinals per fer a peu en dues hores aproximadament. Les excursions previstes són: Rubí en blanc i negre (11 de febrer), Can Xercavins i vinyes de Can Ramoneda (24 de febrer), Rubí en femení (11 de març), Museu Etnogràfic Vallhonrat (24 de març), Els indians que van fer fortuna (8 d’abril), El barri del Padró (13 de maig) i Escenaris de la Guerra Civil (10 de juny).

Finalment, dins del cicle de visites culturals, les persones inscrites podran descobrir l’Hospital de Sant Pau Modernista (18 de març), la Biblioteca de Catalunya (28 d’abril), La Pedrera (20 de maig) i el Castell de Montjuïc (17 de juny).

Totes les activitats són gratuïtes, però requereixen d’inscripció prèvia que es podrà formalitzar a través del formulari www.rubi.cat/inscripcionsgentgran o del telèfon 637 83 10 92, a partir del 31 de gener.