Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

20 joves podran formar-se al Rubí Forma a través del programa “Instala, repara y mantén” Les persones interessades poden assistir a la propera sessió informativa de divendres 1 de juny https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

20 joves podran formar-se al Rubí Forma a través del programa “Instala, repara y mantén”

Les persones interessades poden assistir a la propera sessió informativa de divendres 1 de juny

La formació tindrà lloc a l'edifici Rubí Forma (foto: Localpres).
La formació tindrà lloc a l'edifici Rubí Forma (foto: Localpres)

Una vintena de persones joves d’entre 16 i 25 anys tindran accés a dos itineraris de formació amb l’obtenció de Certificats de Professionalitat en professions tècniques d’instal·lació, reparació i manteniment, formació en competències bàsiques i orientació i acompanyament a la recerca de feina a través del programa “Instala, repara y mantén” finançat pel Fons Social Europeu. El programa permet triar entre dos itineraris formatius i obtenir els corresponents certificats de professionalitat: Operacions de fontaneria i calefacció-clima domèstica (330 h) i Operacions auxiliars de muntatge de xarxes elèctriques (140 h) que inclou també 30 hores de Prevenció Riscos Laborals  i 150 hores de formació en manteniment d’edificis generals. En tots dos itineraris també s’adquireixen 150 h de competències bàsiques i es fan 160 h de pràctiques no laborals en entorn professional. A través d’aquests dos programes, l’alumnat augmenta les oportunitats d’accés al mercat laboral adquirint experiència, rep formació en competències bàsiques per augmentar les oportunitats d’inclusió en el mercat laboral i té accés a orientació i assessorament per a la recerca de feina.

La formació comença el 4 de juny, s’allargarà fins al 31 de desembre i es desenvoluparà en horari de dilluns a divendres de 8 a 14 h durant 640 hores.

Per formar part del programa cal tenir entre 16 i 25 anys, estar inscrit a Garantia Juvenil i a l’Oficina de Treball com a demandant d’ocupació no ocupat i no estar cursant altres accions formatives. Les persones interessades en el programa poden assistir a una sessió informativa el proper divendres 1 de juny de 10 a 12 h a l’auditori de l’edifici Rubí Forma.