Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

18 comparses s’inscriuen a la gran rua de Carnaval de dissabte Els tres millors grups, que es donaran a conèixer en un acte a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, seran premiats amb 700 €, 400 € i 200 € https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

18 comparses s’inscriuen a la gran rua de Carnaval de dissabte

Els tres millors grups, que es donaran a conèixer en un acte a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, seran premiats amb 700 €, 400 € i 200 €

Una de les comparses participants a la rua de 2015 (foto: Localpres).
Una de les comparses participants a la rua de 2015 (foto: Localpres)

La rua de Carnaval comptarà aquest dissabte 6 de febrer amb un mínim de 18 comparses, que són les que s’hi han inscrit prèviament amb l’objectiu de poder competir al tradicional concurs. La desfilada, un dels actes centrals de la festa, s’iniciarà a les 18.30 h a la plaça Pearson i recorrerà diversos carrers del centre fins a finalitzar a la plaça del Doctor Guardiet, on tindrà lloc una xocolatada, una guerra de confeti i el posterior fi de festa musical, a càrrec dels grups MalakaTones i Dijous Paella.

Els grups participants competiran enguany per tres premis de 700 €, 400 € i 200 €, que es lliuraran el dimarts 9 de febrer a les 19.30 h en el marc d’un acte a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

Pel que fa a la rua infantil, que tindrà lloc diumenge, comptarà amb la participació d’una dotzena de grups. La desfilada partirà a les 12 h de la plaça Pere Aguilera i finalitzarà una hora després a la rambla del Ferrocarril, on tindrà lloc un ball infantil animat pel grup La Puça.

Arrenca el Carnaval
La celebració del Carnaval s’inicia aquest dijous a les 17 h amb un taller de creació de la Sardina de Carnaval que tindrà lloc a la Biblioteca Mestre Martí Tauler i un altre de maquillatge i caracterització que es farà a l’Espai Jove Torre Bassas a partir de les 18 h. A les 19.30 h, es lliuraran els premis del 29è Concurs de màscares de l’Escola Municipal d’Art i Disseny (edRa) i s’inaugurarà l’exposició dels treballs presentats.

La jornada d’aquest divendres estarà protagonitzada per les escoles, que sortiran al carrer per mostrar les seves disfresses, però també pels joves, que podran gaudir d’una festa de Carnaval a partir de les 18 h a l’Espai Jove Torre Bassas.

Pel que fa a dissabte, dia fort de la celebració, s’iniciarà a les 12 h amb l’espectacle familiar El conte del Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma, que tindrà lloc a l’Ateneu Municipal, i seguirà a la tarda amb la gran rua i la resta d’activitats ja mencionades a la plaça del Doctor Guardiet. Una altra cita destacada del dia serà el ball jove, que s’iniciarà a les 23 h al pavelló de Can Rosés.

Per als que prefereixin viure la festa d’una manera diferent, també s’ha programat dissabte a les 20 h al Teatre Municipal La Sala l’obra musical Moulin Rouge.

El matí de diumenge serà per als infants, amb diversos tallers i espectacles que tindran lloc a partir de les 11 h a la plaça del Doctor Guardiet i la plaça Catalunya, la rua infantil que sortirà a les 12 h de la plaça Pere Aguilera i el ball a la rambla del Ferrocarril.

La recta final del Carnaval vindrà marcada pel lliurament dels premis del Concurs de comparses, que tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler el dimarts 9 de febrer a les 19.30 h, i amb el tradicional enterrament de la Sardina a l’Escardívol. Com sempre, el seguici fúnebre sortirà a les 18 h de la plaça Pearson i estarà format per diverses entitats i col·lectius de la ciutat.