Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

17 infants amb diversitat funcional assisteixen als casals de setembre Entre l'1 i el 10 de setembre, l'Ajuntament i l'AMPA del Centre d'Educació Especial Ca n'Oriol han ofert activitats educatives i de lleure per a aquests nens i nenes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

17 infants amb diversitat funcional assisteixen als casals de setembre

Entre l'1 i el 10 de setembre, l'Ajuntament i l'AMPA del Centre d'Educació Especial Ca n'Oriol han ofert activitats educatives i de lleure per a aquests nens i nenes

Els casals de setembre cobreixen el període previ a l'inici del curs escolar (foto: Ajuntament de Rubí).
Els casals de setembre cobreixen el període previ a l'inici del curs escolar (foto: Ajuntament de Rubí)

Un any més, els infants amb diversitat funcional de la ciutat també han pogut gaudir de l'oferta de casals vacacionals durant els primers dies de setembre. L'objectiu d'aquestes activitats és facilitar la conciliació de les famílies en aquest període previ a l'inici del curs escolar, i oferir als infants i joves un espai educatiu i de lleure adaptat a les seves necessitats.

Enguany s'han programat dos casals de l'1 al 10 de setembre. El primer, organitzat per l'AMPA del Centre d'Educació Especial Ca n'Oriol i subvencionat per l'Ajuntament, ha comptat amb la participació de 14 infants i joves de 5 a 18 anys, que han pogut divertir-se fent tallers, excursions per l'entorn i sortides a la piscina, entre d'altres. El casal ha tingut lloc de dilluns a divendres de 9 a 17 h a les instal·lacions de la pròpia escola i a diversos espais exteriors, i ha inclòs servei de menjador.

L'Ajuntament ha organitzat a l'Escola Teresa Altet un segon casal obert a tots els infants rubinencs entre 3 i 12 anys. En aquest cas hi han participat 23 nens i nenes, tres dels quals tenien necessitats especials o diversitat funcional. La proposta ha consistit principalment en activitats lúdiques i educatives en espais exteriors. Aquest casal també s'ha fet de dilluns a divendres de 9 a 17 h, i ha disposat de servei de menjador.

A banda d'aquestes activitats prèvies a l'inici del curs escolar, durant el mes de juliol es van fer altres dos casals adreçats específicament a persones amb diversitat funcional. D'una banda, el que organitza cada any l'AMPA del CEE Ca n'Oriol amb el suport de l'Ajuntament i, de l'altra, una nova proposta de l'entitat APDIR dirigida a persones adultes. Tots dos van tenir lloc a les instal·lacions de l'Escola Ca n'Alzamora.

Al casal per a infants i joves amb diversitat funcional hi van participar una mitjana de 24 persones per setmana. Es va oferir de 9 a 13.30 h i, com a conseqüència de la situació de pandèmia, enguany no va incloure servei de menjador ni de transport. S'hi van fer activitats de tot tipus: tallers de cuina, manualitats, excursions i sortides a la piscina, entre d'altres.

El casal d'APDIR va ser una nova proposta de l'entitat motivada per la Covid-19. Arran de la situació d'emergència sanitària, molts centres ocupacionals que habitualment treballen fins a finals de juliol van deixar d'oferir servei; aquest nou recurs, adreçat a persones adultes, va néixer per omplir aquest buit i facilitar d'aquesta manera el dia a dia de les famílies. Una vintena de persones van beneficiar-se d'aquest casal.

La regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer Polo, ha fet una valoració molt positiva de l'oferta d'aquest estiu: "La Covid-19 va plantejar nous reptes a l'hora d'organitzar aquest tipus d'activitats. Ens hem de felicitar perquè els casals s'hagin pogut desenvolupar amb la màxima seguretat, sense cap incidència, i que hagin comptat amb una bona assistència d'infants i joves". La responsable municipal ha agraït la implicació de l'AMPA del CEE Ca n'Oriol i d'APDIR, ja que "ha permès cobrir una necessitat de la població amb diversitat funcional i de les seves famílies. Entitats i Ajuntament hem fet un esforç per no deixar d'oferir un servei que considerem vital".