Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

17 empreses rubinenques se sumen al Projecte de Millora de la Competitivitat Les inscripcions continuen obertes per a aquelles empreses interessades a rebre suport per créixer i ser més competitives https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

17 empreses rubinenques se sumen al Projecte de Millora de la Competitivitat

Les inscripcions continuen obertes per a aquelles empreses interessades a rebre suport per créixer i ser més competitives

17 empreses rubinenques se sumen al Projecte de Millora de la Competitivitat.

Ja són 17 les empreses que han iniciat el Projecte de Millora de la Competitivitat, el programa d’assessorament empresarial que ofereix anualment l’Ajuntament de Rubí a través de Rubí Empresa. La proposta s’adreça a petites i mitjanes empreses i persones treballadores autònomes de la ciutat de Rubí que vulguin millorar la seva activitat.

Les empreses que ja formen part del projecte són principalment indústries manufactureres (7) i del sector del comerç a l’engròs i detall o reparació de vehicles i motor (3). També s’hi han afegit dues empreses relacionades amb l’educació, dues d’activitats professionals, científiques i tècniques i dues més d’activitats artístiques, recreatives i d’entreteniment, i una empresa d’hosteleria.La millora de les operacions i la planificació estratègica, seguides del màrqueting i el mentoring són les assessories més demandades per les empreses.

El Projecte de Millora de la Competitivitat ofereix orientació i suport en la millora de l’activitat empresarial, ja sigui en aspectes concrets de la gestió o bé en processos generals de reflexió estratègica. Un equip tècnic especialitzat guia cada empresa en la definició de la seva estratègia empresarial i l'assessora en les àrees de gestió que han de dominar. El projecte ofereix una àmplia oferta de tutories personalitzades i capacitació en diferents àmbits: organització i equip directiu,  màrqueting i comunicació, gestió econòmica, finançament, recursos humans, planificació estratègica, internacionalització, innovació tecnològica i comercialització. Les empreses tenen accés a un ampli ventall d'eines i recursos per millorar la seva competitivitat i productivitat que les ajudarà a créixer i consolidar-se en el mercat actual alhora que es fomenta la innovació i la col·laboració entre empreses.

Les inscripcions continuen obertes per a aquelles empreses interessades a rebre suport per créixer i ser més competitives. El programa encara ofereix places en l’assessorament relacionat amb Màrqueting i Comunicació, Transformació Digital i Internacionalització. A hores d’ara, només queda una plaça a Millora de les operacions i Planificació estratègica.

Una vegada acceptada la candidatura i realitzada la primera entrevista, l’equip tècnic elabora un pla de treball amb les accions i propostes de millora que es volen desenvolupar. El servei que s’ofereix té un valor de fins 2.500 euros, en funció del nombre d'hores d’assessorament que s’inverteixin en cada cas. El Projecte de Millora de la Competitivitat se subvenciona al 100% per l’Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona i, per aquest motiu, no suposa cap cost per a les empreses participants.

Durant 2022, 36 empreses han rebut un o més d’un servei estratègic emmarcat en el PCE. En total, les 36 empreses que es van sumar a la proposta l’any passat tenen 433 treballadors i treballadores i facturen 158 milions d’euros. Per sectors, la meitat de les empreses eren, per aquest ordre, de la Indústria Manufacturera, el Comerç a l’engròs, l’Educació, Activitats Sanitàries i Artístiques i Creatives. En total, s’han realitzat 41 serveis estratègics en matèria d’organització i equip directiu, màrqueting i comunicació, gestió econòmica, finançament, recursos humans, planificació estratègica, internacionalització, innovació tecnològica i mentoria –consolidació. Des de 2010, més de 400 empreses s’han beneficiat del projecte de millora de la competitivitat aplicant accions per tal de millorar la seva competitivitat. De mitjana, la proposta obté un 4,7 sobre 5 en les enquestes de satisfacció dels participants.

Objectius de Desenvolupament sostenible